U posljednje tri godine jača interes za neobičnim smještajnim jedinicama – sve od spavanja u kućici na drvetu preko boravka u dvorcu iz 15. stoljeća do noćenja u špilji.

Ili je to barem slučaj na Airbnb-u koji je objavio kako su upravo takva mjesta premašila klasičan smještaj u popularnosti na njihovoj internetskoj platformi u 2021. godini te donijele prihod od gotovo milijardu dolara.

Ovaj neobični stan smješten u prirodnoj špilji u malom selu Kaliviani na Kreti u Grčkoj jedan je od najtraženijih neobičnih smještajnih jedinica na Airbnb-u u 2021. godini.

Špilja je jedno vrijeme služila kao poljoprivredni skladišni prostor, a 2007. godine je u potpunosti renovirana te pretvorena u luksuzni stan od 60 kvadrata namijenjen za smještaj maksimalno tri osobe.

Raspolaže sa spavaćom sobom, dnevnim boravkom, malenom kuhinjom i balkonom s kojeg puca prekrasan pogled na zaljev Kissamos. Njegovoj popularnosti pridonosi i činjenica što se nalazi u blizini plaže Balos koji mnogi nazivaju rajem na Zemlji.

Stan se iznajmljuje po cijeni od oko 750 kuna na noć preko Airbnb-a, a kako izgleda kada spavate u špilji otkrijte u fotogaleriji na početku teksta.

Tko kaže da je loše živjeti u špilji? Luksuzni smještaj koji vas neće previše koštati Španjolska, Granada, špilja - 1 Španjolska, Granada, špilja - 2 Španjolska, Granada, špilja - 3 +1 Španjolska, Granada, špilja - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju