Iako će se mnogi složiti da je more u Lijepoj Našoj ipak najljepše, tražite li odmor u susjedstvu, gdje ćete naći nešto povoljnije cijene smještaja, možete primjerice krenuti prema Albaniji. U potrazi za kućom za odmor za oko nam je zapela kuća u Ksamilu, s izvrsnim ocjenama gostiju. Iako je malen, Ksamil je jedno od najpopularnijih turističkih mjesta u cijeloj zemlji. To duguje svojim predivnim plažama i zelenilu te činjenici da je dio Nacionalnog parka Butrint. I sam ga je Guardian prije nekoliko godina uvrstio na popis 20 plaža koje ćete voljeti i vi i vaš novčanik.

Kuća s dvije spavaće sobe i dnevnim boravkom s dva kauča na rasklapanje, pogledom na more, terasom i vrtom u Albaniji iznajmljuje se preko Bookinga po prijateljskim cijenama – noćenje u rujnu je od 123 eura, a u kolovozu je nešto skuplje od 225 eura. Cijena raste obzirom na broj gostiju, a može primiti šest gostiju. Tako primjerice noćenje za šestero u rujnu košta od 137 eura, to bi ugrubo bilo malo više od 20 eura po osobi, što doista nije puno. Naravno, treba ukalkulirati i troškove putovanja, a odlučite li se na putovanje zrakoplovom, najbliža je zračna luka na Krfu. Iz Krfa do Ksamila možete doći trajektom.

Kako ga opisuje Elizabet iz Bugarske, smještaj je nov, moderan, luksuzan i vjerojatno najbolji u Ksamilu, a posebno ju je oduševio vrt u kojem gosti imaju privatnost, bez susjeda koji bi je remetili. Također, rekla je i kako bi takav smještaj uredno mogao biti dvostruko skuplji s obzirom na kvalitetu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju