Kad vam netko spomene kavu, vjerojatno će vam prva na pamet pasti Italija jer je općepoznata talijanska strast za popularnim napitkom. Naravno, netko se možda sjeti i Etiopije ili Brazila, no generalno, tko bi se sjetio Škotske? E, pa, vjerovali ili ne, i tamo se može popiti sjajna kava, i to u potpuno različitim gradovima i mjestima.

Kako bi proslavili izdanje novog neovisnog vodiča za najbolju kavu u Škotskoj, njegov urednik otkrio je mjesta za kavu diljem zemlje iz kojih gosti neće otići razočarani. Svoja mišljenja podijelio je s portalom Dailyrecord, a ovo su samo neka od mjesta...

Three Hills Coffee Co. (Selkirk)

Krenuvši od najjužnijeg dijela Škotske, Three Hills Coffee Co. u Selkirku svakako je vrijedno posjetiti čim iz tog smjera zakoračite u zemlju. Smješten u središtu grada, "svijetli i zujasti" kafić uključuje udobna sjedala, prijateljsku i opuštenu atmosferu i impresivan izbor pečenih zrna kave.

Cairngorm Coffee (Edinburgh)

Kad krenete u glavni grad, na raspolaganju imate milijun kafića, ali onaj koji treba obići odaziva se na ime Cairngorm te se nalazi u ulici Frederick.

Ugodni kafići poziva posjetitelje da se "izgube u Wonka-esque World of Arovol", s impresivnim izborom vlastite pečene kave. Ono što razlikuje Cairngorm jest upotreba zamrzivača. Nakon što je pečena, svaka serija ostaje se odmarati optimalan broj dana. Zahvaljujući tome ovdje se uživa u svakoj kapljici.

The Coffee Apothecary (Udny)

Tijekom putovanja kroz Aberdeenshire, selo Udny vrijedi posjetiti kako bi se doživjelo jedan od "najslavnijih" kafića u zemlji. "Apoteka za kavu" nekada je bila pošta, a danas je sastavni dio sela, samo kao kafić.

Mještani i putnici sreću se u kafiću kako bi uživali u "stručno izrađenoj" kavi, domaćim kolačima i prijateljskom razgovoru s konobarima. Prema osnivačima Jonnyju i Aliju Aspdenu, cilj je da se ljudi zaljube u specijalnu kavu, stoga čak nude i razne radionice.

Kava, Etiopija - 2 Kava, Etiopija - 2 (Foto: Shutterstock)

Slaughterhouse Coffee (Cromarty)

Ako putujete popularnom Sjevernom obalom 500, a kava vas zanima jednako kao i promatranje divljih životinja, onda je posjet ovom mjestu za vas obavezan. Kafić nudi i stolove vani, a vjerovali ili ne, pijući kavu možete vidjeti i dupina. Tu je i ugodan prostor za sjedenje u zatvorenom prostoru gdje vas čekaju i sjajne torte.

Outlier (Glasgow)

Slično kao i Edinburgh, Glasgow vas može razmaziti nebrojenim brojem mjesta za ispijanje kave. Ipak, ističe se jedno od novijih mjesta za kavu u gradu, imena Outlier. Kafić je napravljen u industrijskom stilu u bivšoj tvornici stakla, a ako vam se kava svidi, ovdje možete kupiti i zrna za doma.

Tajne prefine kave: 3 razloga zašto ima bolji okus u kafiću Kava - 3 Kava - 2 Kava/Ilustracija +0 Kava

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju