Bali je omiljena destinacija za ljubitelje prirode i ronioce, a niti ovisnicima o adrenalinu ondje nije dosadno. Koming Darmawan, fotograf čiji video možete vidjeti na instagramskoj stranici Earthpix demonstrirao je jedan od načina na koje se može „začiniti“ svakodnevica. Šetnja avionskim krilom iznad provalije samo kod gledatelja izaziva anksioznost i kako pišu u komentarima, „klecanje koljena“. Iako je Koming imao sreće u svojoj šetnji, manjak opreza bi "hrabre" turiste mogao skupo stajati, odluče li se na takav pothvat. 

Umirovljeni Boeing smješten na litici nalazi se nedaleko od plaže Nyang-Nyang u Uluwatu na jugozapadu Balija, dijelu otoka na kojem se brežuljkasti kraj izmjenjuje s pješčanim plažama. Kako biše Bangkok post, vlasnik aviona je Felix Demin koji ga planira preurediti u turistički smještaj s fantastičnim pogledom.

Demin smatra kako bi takva atrakcija mogla pomoći u oživljavanju turizma koji je drastično pao otkako su se indonezijske granice zatvorile za međunarodne turiste 2019. zbog pandemije. Navodno mu je trebalo tjedan dana za transport dijelova zrakoplova do litice, a dosta vremena je otišlo i na sve potrebne dozvole za pristup avionu. Hoće li mu projekt uspjeti, tek ćemo vidjeti.  

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju