10. Juancho E. Yrausquin na Sabi: Osim što se nalazi na strmini, pista ove zračne luke je s čak tri strane okružena morem dok se s četvrte strane nalazi gadna stijenčuga. I nije neka sreća, bolje je žmiriti...

9. Wamdo Bamda u Tibetu: Osim što je veoma kratka, ova pista se nalazi na visini od 4.267 metara te je ujedno i najviša zračna luka na svijetu.

8. Gustaf III, Saint Barthélemy: Ovaj mali aerodrom na karipskom otoku Saint Barthélemy osim pilotima, tjera strah u kosti i putnicima što putuju cestom koja se nalazi tik do zračne like. Prestrašno!

7. Ice Runway, Antarktika: Pista ove zračne luke ne razlikuje se od ostalih pista po ničemu osim po vremenskim uvjetima kojima je obavijena. Temperatura je ovdje toliko niska da je pista gotovo uvijek zaleđena.

6. Courchevel u Francuskoj: U blizini ove zračne luke se nalazi poznato skijaško odredište te je zimi ovo jedna od prometnijih luka u Alpama. Smještena je na zaista bizarnoj lokaciji, a poznata je po tome što je ovdje sniman James Bond: Tomorrow Never Dies.

5. Barra International: Ovaj je aerodrom smješten ni više, ni manje nego u moru. Avioni slijeću i polijeću s plaže. Nešto predivno, dok nema valova...

4. Toncontin International, Honduras: Ako ste pilot i ako ste dobili let koji ide u Honduras, molite Boga da ne idete na ovaj aerodrom! Surovo!

3. Tenzig-Hillary, Nepal: Ova pista nema kraj. Dobro, u biti ga ima, ali ako završite na kraju, vrlo ćete vjerojatno poginuti. Bolje sletjeti u Indiji pa vlakom na sjever...

2. Madiera, Portugal: Ova zračna luka ima dvije piste koje se nalaze jedna uz drugu, a za vrijeme otvorenja 1964. godine su bile među najkraćima na svijetu. Nakon što je Boeing 727 1977. godine sletio s piste, ista je konačno produžena.

1. Gibraltar, Gibraltar: Pista u ovoj zračnoj luci ide ni više ni manje nego preko glavne prometnice s četiri trake. Zamislite da semafori na cesti na rade kako treba!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju