Seoul, 8,63 milijuna posjeta
Prvi od mnogo Azijskih gradova koji se je našao na ovome popisu, Južnokorejska je metropola postala izrazito popularna kroz zadnjih desetak godina. Spoj tradicionalnog načina života i moderne kulture ovdje je na samom vrhuncu. A svoju popularnost može zahvaliti i mega popularnom Gangam Styleu, no to definitivno nije sve što ovaj grad ima za ponuditi.

Hong Kong, 8,84 milijuna posjeta
Nekada britanska kolonija a danas mega popularna destinacija i poslovna meka Azije. Ovaj grad živi punim plućima 24 sata na dan, a nedavno je proglašen i prijestolnicom Dalekog Istoka.

Kuala Lumpur, 10,81 milijuna posjeta
Malezijska dinamična prijestolnica, topla i vlažna, prekrasna i puna osmijeha ivnih ljudi. Ne propustite kušati palačinke od banana!

Istanbul, 11,60 milijuna posjeta
Istanbul je oduvijek privlačio mnogo posjetitelja zbog svoje pristupačnosti i egzotičnosti. A otkada su turske sapunice zavladale, prvo Europom a onda i ostatkom svijeta, u njega se slijeva sve više i više turista.

New York, 11,81 milijuna posjetitelja
Grad koji nikada ne spava. New York je poslovno središte SAD-a i ujedno i najuzbudljiviji i najdinamičniji grad Sjeverne Amerike.

Dubai, 11,95 milijuna posjetitelja
Dubai je u posljednjih nekoliko godina napravio pravi boom u privlačenju turista i podizanju kvalitete usluge. Danas slovi kao najluksuznije odredište na svijetu gdje vas jedno noćenje može koštati i do zapanjujućih 3500 eura na noć. Puno za grad koji se razvio iz malenog ribarskog naselja, i pravi primjer da nafta i novac danas pokreću svijet.

Singapur, 12,47 milijuna posjetitelja
Najpopularniji grad za prespavati u Aziji. Singapur nudi puno toga za vidjeti i doživjeti, ali ipak najviše slovi kao destinacija u kojoj turisti borave samo jednu noć na proputovanju na nova odredišta.

Pariz, 15,57 milijuna posjetitelja
Grad ljubavi, pravi primjer da se dobrim marketingom i pokojom građevinom mogu napraviti čuda. Grad umjetnosti, mode i gastronomije. Nema tog čovjeka na svijetu koji ovdje ne bi pronašao nešto za sebe.

Bangkok, 16,42 milijuna posjetitelja
Prošle godine Bangkok je bio proglašen prijestolnicom svijeta zahvaljujući rekordnom broju posjetitelja. Gdje god da se okrenete uvijek ćete naići na maleni dio bogate kineske tradicije.

London, 18,69 milijuna posjetitelja
London je definitivno grad broj 1 po svim mjerilima posjećenosti. Tower bridge, London Eye, muzeji te kraljevska obitelj - pravi su mamci za posjetitelje. Činjenica da je London proglašen poslovnom prijestolnicom Europe ide u prilog ovolikom broju posjetitelja. Poznavajući rivalstvo između Pariza i Londona ostaje za vidjeti kako će Parižani odgovoriti na sve veću popularnost Londona među turistima diljem svijeta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju