Ljudi moji, je li to moguće!

Naravno, uvijek možete uživati gledajući Dinamo : Zagreb, Hajduk : Split, ili Osijek : Metalac, ali ovo je ipak stepeničićicu više...

MILANO: Milan vs. Inter
Nakon pojsete Duomu, Scali i uživanju u pizzi u nekoj trattoriji, vrijeme je da se zaputite na stadion po imenu Giuseppe Meazza i uživate u derbiju između dva legendarna milanska kluba. Ovaj dvoboj poznat je i kao "Derby della Madonnina", a gledajući Kaku, Balotellija, Zanettija i ostale majstore lopte - sigurno nećete ostati razočarani.

RIM: Roma vs. Lazio
Ostanimo još malo u Italiji, ali se pomaknimo malo južnije, put vječnog grada. Utakmice između Rome i Lazia igraju se od davne 1929., a rivalitet između klubova je golem, tako da nerijetki broj puta bile obilježene incidentima. Ipak, vjerujemo da ovaj put nereda neće biti i da ćete u miru uživati na stadionu Olimpico gledajući "Derby della Capitale".

GLASGOW: Celtic vs. Rangers
Nažalost, u ovom derbiju barem još dvije godine ne možete uživati (bar što se tiče prvenstvenih utakmica) s obzirom da Rangersi trenutno nastupaju u trećoj škotskoj ligi. Dvoboj sa sobom nosi i religijske značajke, obzirom da se Celtic smatra tradicionalno katoličkim, a Rangersi protestantskim klubom. Vjerujemo u brz povratak Rangersa u elitini rang škotskog nogometa, kako bi se "Old Firm" ponovo mogao igrati.

BUENOS AIRES: Boca Juniors vs. River Plate
Ok, svi znaju za "El Clasico" koji igraju Real i Barcelona, međutim znate li za "Superclasico"? Derbi je to između dva najveća argentinska kluba Boce Juniors i River Platea, a oni koji su bili kažu da takvu atmosferu nisu doživjeli ni na jednom stadionu. Biti nogometni fan, zateći se u Buenos Airesu, a ne otići na "Superclasico", jednako je kao doći u Rim i ne vidjeti papu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju