Republika Maldivi otočna je država u Indijskom oceanu, jugozapadno od Indijskog poluotoka. Sastoji se od oko 1200 otoka grupiranih u 26 atola, među kojima je oko 200 naseljenih, a ostalih 80 se koristi samo za turizam. Imaš otoke na kojima živiš, a na drugima okrećeš lovu? Pravi biznis, svaka čast!

Maldivi nude razne zanimljivosti, pa tako valja posjetiti i glavni grad  Male. Preporučamo vam posjet Nacionalnom muzeju, najstarijoj zgradi u Maleu i nekadašnjoj kraljevskoj palači koja je pretvorena u muzej, a sadrži odjeću, alate, oružje i prijestolja koja su pripadala kraljevima s prekrasnim primjerima tradicionalne umjetnosti lakiranja drveta (police na kojima su se servirali darovi kraljevima) te relikvije iz predislamskog doba. Zakon, zar ne?

Zanimljivo je da ako stignete na Maldive, a nudistički ste rastrojeni - zaboravite na svoje želje. Na Maldivima nudizam nije prihvatljiv pa tako niti kupanje u toplessu na plažama. Kretanje u kupaćim kostimima također nije preporučljivo nigdje osim na plaži pa čak niti u hotelu i hotelskom baru blizu plaže. I nije neka sreća, ali te plaže, ufff...

Jeste li znali kako je Maldive utemeljio sin indijskog kralja Kalinga, ili kako je pismenost među građanima ove otočne države čak 98 posto? Također, ako ste poslovni čovjek, vjerujemo kako bi vas zanimala i mogućnost održavanja sastanaka u tirkizno čistom moru. Da i to je moguće!

Također, zanimljivo je to da na otocima vlada samo jedna vjera i to Islam, a nevezano uz ovu činjenicu - alkohol je dostupan isključivo u hotelskim kompleksima!

I da - ono što je tužno, ali istinito, Maldiva za 100 godina - više neće biti! Razlog tome je to će more zbog globalnog zagrijavanja u budućnosti preplaviti svo kopno, čiji najviši vrh iznosi svega šest metara. Tako da požurite, stvarno je prekrasno tamo...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju