Opatija – Najljepši Advent uz more i ove će zime u prilagođenom obliku Opatiju ponovo ukrasiti svečanim blagdanskim ruhom. Zima u ovoj slavnoj europskoj destinaciji duge tradicije donosi posebne draži i iskustva: miris punča i kuhanog vina, okus najfinijih slastica iz gradskih kavana, zvuk božićne glazbe u parkovima i na ulicama, šetnje na ljekovitom zraku uz samu morsku obalu i uvijek šarmantno Volosko, opuštanje uz posebne wellness tretmane u hotelima i spa-centrima...

Kao najljepša blagdanska slikovnica, ta će iskustva Opatija povezati u bajkovite dane i večeri ispunjene neodoljivim vizualnim atrakcijama. Raskošna božićna dekoracija koja je prošle godine pretvorila Park sv. Jakova u omiljenu pozadinu za blagdanske fotografije, ove će godine biti postavljena i u poznatom Parku Angiolina.

Divovski Orašari, blistavi darovi, sjajem lampica obasjani stoljetni čempresi i mnogi drugi jedinstveni ukrasi bit će savršeni suputnici u šetnji srcem grada koje će ove zime podsjećati na kraljevstvo iz dječje mašte. Posebno zanimljive bit će izložbe klasičnih haljina izrađenih isključivo od prirodnih materijala opatijskih parkova te ona posvećena Orašarima, unikatnim umjetničkim likovima koji su postali zaštitni znak opatijskog Adventa.

Romantična atmosfera tijekom blagdanskih dana čini Opatiju idealnom destinacijom za parove. Grad na čijim su se ulicama nekada odvijale velike ljubavne priče sa slavnim protagonisticama poput carice Sissi ili Isadore Duncan, sve do danas je zadržao svoje „tajne moći“ zbog kojih se večernji poljupci u Parku mladenaca zauvijek pamte. Romantiku će upotpuniti i prigodna blagdanska ponuda ugostitelja koji će se predstaviti pomno osmišljenim specijalitetima.

Najljepši Advent uz more ispunit će i obiteljski odmor bogatim doživljajima. I roditelji i djeca uživat će u istraživanju pješačkih, planinarskih i biciklističkih staza u opatijskom zaleđu ili opuštenoj šetnji kroz grad raskošno uređen blagdanskim dekoracijama. Posebice ako se nakon toga zaslade vrhunskim pralinama u maloj opatijskoj tvornici čokolade ili ukusnim tortama i kolačima u poznatim kavanama.

Prosinac je u Opatiji vrijeme posvećeno čokoladi. Kavane, lokali i restorani zato će blagdanske dane zasladiti velikim izborom čokoladnih delicija, koju će pratiti i brojna iznenađenja i akcije.

Opatija je grad koji osvaja svojom ljepotom, arhitekturom, tradicijom i ponudom. Najzanosnija je upravo u zimskim mjesecima, jer njen adventski šarm očarat će svakog gosta koji je odabere kao svoje blagdansko odredište. Bajkoviti parkovi s Orašarima „na straži“, nenadmašna ljepota adventskih dekoracija, gastronomski specijaliteti inspirirani blagdanskim obiljem te čokoladne delicije kao „šećer na kraju“ učinit će Najljepši Advent uz more nezaobilaznim doživljajem ove zime.

Svi programi odvijat će se u skladu s epidemiološkim mjerama.

Više informacija na www.visitOpatija.com

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju