Calleja de las Flores jedna je od najljepših i najpopularnijih ulica andaluzijskog grada Cordobe, smještena u staroj židovskoj četvrti, nedaleko od Velike džamije u Cordobi.

Velika džamija će se vjerojatno ionako naći na vašoj listi stvari koje želite vidjeti, pa će vam slatka uličica biti nadohvat ruke. Inače, džamija je veličanstven primjer maurske arhitekture, a danas glavna katedrala Španjolske nadbiskupije.

Upravo iz ulice Calleja de las Flores vidi se poznati toranj katedrale zbog čega mnogi opisuju ovu ulicu kao savršenu kulisu za razglednicu iz Andaluzije.

Proljeće je stvoreno za Andaluziju (i obrnuto)

Stara uličica prolazi između bijelih zgrada čije su fasade ukrašene cvijećem u plavim lončićima. Osvijetljena je starim lampama i uska taman toliko da dva prolaznika mogu istovremeno proći njome.

Završava na malom trgu nalik unutarnjem dvorištu s fontanom, čiji su zidovi ukrašeni dekoracijama, a tu je smještena i jedna mala suvenirnica.

Iako je ulica vrlo kratka, turisti se u njoj zadržavaju puno dulje nego im treba za proći ulicom baš zbog njene ljupkosti i fotogeničnosti. Kad je već besplatna atrakcija, valja iskoristiti priliku 😉

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju