Bliži se kraj 2022. godine, ali nismo od onih koji gledaju unatrag. Gledamo naprijed u 2023. s uzbuđenjem, uključujući pripreme za sva naša putovanja koja dolaze. Ako je Pinterest u pravu, ta će putovanja vjerojatno uključivati više kretanja vlakovima.

Ranije ovog tjedna Pinterest je podijelio svoje izvješće Pinterest Predicts, koje dijeli sve trendove za koje vjeruje da će rasti tijekom sljedeće godine.

"Predviđanje onoga što će biti značajno u 2023. nije nagađanje", objavili su iz Pinteresta na svojoj web-stranici. "Izvješće odražava višemjesečne podatke, analizu i procjenu. Rezultat je sveobuhvatnih globalnih trendova koji će se uskoro pojaviti za 2023., a koji se ne mogu naći nigdje drugdje. Pinterest je u tome prilično uspješan; treću godinu zaredom ostvarilo se 8 od 10 trendova koje je platforma predvidjela."

Europu možete proputovati vlakom Europu možete proputovati vlakom (Foto: Shutterstock)

Iako je Pinterest predvidio svašta, njegovo predviđanje putovanja možda je najprivlačnije. Prema Pinterestu, sljedeće godine putovanja će uključivati pune vlakove.

"Više održivih putovanja? Svakako. Godine 2023. putovanja vlakom će se značajno vratiti", objašnjeno je. "Zahvaljujući bržem ukrcaju, dodatnom prostoru, slikovitim pogledima i nižem ugljičnom otisku, generacija Z i milenijalci ponovno će zavoljeti taj bezvremenski način prijevoza.

Postoji mnogo opcija za one koji sljedeće godine žele putovati vlakom, uključujući nekoliko putovanja usmjerenih na hranu koja će oduševiti vaše nepce. Vlakovi kao što je Seven Stars voze vas kroz Kyushu u Japanu nudeći fantastični program hrane i pića te ekskluzivne izlete u restorane. Oni koji žele ostati u Japanu malo dulje mogu također uskočiti u vlak Shu*Kura tvrtke East Japan Railway Company, koji putuje kroz najljepše krajolike prefekture Niigata, dok vi uživate u sakeu.

Možete se uputiti i u Irsku na luksuzno putovanje vlakom Belmond Grand Hibernian, ispijajući viski i Guinness do mile volje. Tu je i Venice Simplon-Orient-Express, koji nudi nekoliko itinerara po Europi, uključujući vlak između Francuske i Italije posebno za ljubitelje šampanjca.

Izbora je mnogo i sasvim sigurno – nećete pogriješiti.

Ovo se zove putovanje vlakom sa stilom! Pogledajte kako će izgledati predsjednički apartman u novom Orient Expressu Renovacija Orient Expressa - 1 Renovacija Orient Expressa - 2 Renovacija Orient Expressa - 3 +3 Renovacija Orient Expressa - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju