Hvala onom tko je pokrenuo Airbnb, jer ova dobro poznata stranica nudi i mnoštvo jedinstvenih objekata kojima inače nikada ne biste imali pristup. Preskočite dosadnu hotelsku sobu i ostanite u jednom od ovih neobičnih prostora, jer spavati u dvorcu ili vjetrenjači puno je uzbudljivija priča. Zavirite s nama u neke od jedinstvenih Airbnb smještaja diljem svijeta.

Kamp kućica u Kaliforniji

Pobjegnite od gradske vreve u ovoj čudesnoj kamp kućici, gdje ne žrtvujete luksuz jer vas čeka privatna „paluba“ okružena planinama Santa Monice. Veliki studio nudi pogled na Tihi ocean, uz kuhinju i bračni krevet.

Kuća u obliku školjke, Meksiko

Naučite što znači odmor u ovoj prekrasnoj kući od školjki, gdje ćete imati pristup privatnom bazenu, dva bračna kreveta, kuhinju i balkon s pogledom na bazen. Doživite svijet daleko od turističke gužve u Cancunu i pronađite miran ambijent samo nekoliko minuta od obližnjih plaža.

Dvorac u Francuskoj

Savršeno za ljubitelje povijesti, osjećajte se kao kralj dok noćite u ovom dvorcu s pet spavaćih soba koji datira iz 11. stoljeća. Vi i devet gostiju možete reći da ste odsjeli u pravoj srednjovjekovnoj kuli, gdje možete večerati u srednjovjekovnoj blagovaonici i sjediti uz kamin ili jednostavno lutati šarenim vrtom.

Spavanje u avionu, Francuska

Ovo definitivno nije dosadna stara hotelska soba. Avion pretvoren u apartman može primiti do četiri osobe s jednim bračnim krevetom i dva kreveta za jednu osobu. Zaboravite preskupe biznis klase i umjesto toga uživajte u ovom jedinstvenom boravku koji se nalazi na idealnoj lokaciji - samo dvije minute od mora i obližnjih plaža.

Vjetrenjača blizu Amsterdama

Noćenje u ovoj povijesnoj vjetrenjači, sigurno nećete olako zaboraviti. Samo nekoliko kilometara od Amsterdama, ova kuća s tri spavaće sobe može ugostiti do šest osoba te ima kuhinju i dnevni boravak s prekrasnim pogledom. Iznajmite bicikl i krstarite mirnim krajolicima u blizini.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju