Sjećate li se radnje filma Ljubav i praznici (The Holiday), u kojem dvije žene zamjene kuće kako bi se odmaknule od svakodnevnice? Nadahnuti filmom, Britanci umjesto ramena za plakanje svima koji su odnedavno single nude priliku da osvoje tri dana besplatnog smještaja u Cotswoldsu – upravo ondje gdje je Kate Winslet prepustila svoju kolibu Cameron Diaz.

Cotswolds u Gloucestershireu jedno je od onih mjestašca koje bi lako moglo postati mjerna jedinica za šarm, stoga ne čudi što je i na "brzom biranju" mnogih redatelja jer su mnogi od njih idealnu lokaciju pronašli upravo ondje (Saraband for Dead Lovers, The Libertine, The Clandestine Marriage, Bridget Jones’s Diary, Crush, Remains of the Day…)

Independent Cottages - 5 Independent Cottages - 5 (Foto: Independent Cottages)

Neizmjerno fotogenični Cotswolds i nekoliko okolnih sela britanska vlada proglasila je ''područjem od neizmjerne prirodne ljepote'' koje čine zelene ili snijegom prekrivene doline, domaće životinje, simpatični brežuljci, romantična sela i duh tradicije koji obavija cijelu tu priču o netaknutoj prirodi usred Engleske.

Independent Cottages nudi drvenu kolibu za odmor s kaminom u prosincu, a tko poželi, ugrijati se može i uz suputnika jer nije uvjet da na put idete sami.

Independent Cottages - 9 Independent Cottages - 9 (Foto: Independent Cottages)

Dočekat će vas i boca pića te čokolade za punjenje baterija nakon leta. Farthing Cottage u kojoj ćete biti smješteni nalazi se nedaleko od mjesta Stow-on-the-Wold, gdje možete nabaviti kruh, mlijeko i ostale "rekvizite" za što udobniji boravak.

S obzirom na to da sezona prekida nikada ne miruje, morat ćete uvjeriti vlasnike da ste baš vi najbolji izbor za krpanje srca u britanskoj kolibi. Stoga, pripremite svoju srcedrapateljnu priču i uživajte u blagdanskom ugođaju Cotswoldsa. Sretno!

Duži od Kineskog zida: Nevjerojatna građevina od prirodnog kamena u najšarmantnijoj regiji Engleske Cotswolds - 4 Cotswolds - 3 Cotswolds - 2 +1 Cotswolds - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju