Bjelolasica je dobra ideja za jesensko istraživanje, a prekrasna je i u bilo koje drugo godišnje doba. Pronašli smo dvije ponude za smještaj u neposrednoj blizini koje će vas oduševiti.

Mjesto je ovo s čijeg ćete vrha uživati u pogledima na Kvarnerski zaljev i Gorski kotar. Najviša je planina u sastavu Velike Kapele, a ako se volite penjati, trebate znati da se najviši vrh zove Kula i na visini je od 1534 metra.

Ime je dobila prema uskom hrptu svijetle boje koji se izdiže nad šumama, a u ovom se prizoru posebice uživa kad je planina prekrivena snijegom. Šetnjom planinom prolazit ćete kroz veličanstvene guste šume bukve, a možda ćete sresti i divlje životinje.

Poželite li do vrha, imate nekoliko mogućnosti. Najkraći put do vrha Kule je iz smjera Begova Razdolja južno od Vrbovske Poljane, a od Vrbovske Poljane do Bjelolasice trebat će vam 1 sat.

Možete i nekom od sljedećih planinarskih ruta: Begovo Razdolje – Vrbovska Poljana – Kula u trajanju od 2 i pol sata, zatim Begovo Razdolje – Žuta Poljana – Kula u trajanju od 3 sata, a poželite li krenuti iz planinarskog doma, odaberite rutu na relaciji Planinarski dom Bijele stijene u mjestu Tuk – Matić poljana – Planinarska kuća Jančarica  –Vrbovska poljana te prema vrhu Kula stižete za ukupno 3 sata.

Najduža pak je ruta s polaskom u Vrelu iz Olimpijskog centra Bjelolasica prema Gomirkovici sve do vrha Kule, kojom do vrha stižete do 3 sata i 30 minuta. No osim po pješačenju i planinarenju, Bjelolasicu vole i fotografi jer je idealan model za fotografije.

Budući da nam se bliži zima i hladnije vrijeme, trebate znati da su jutra tamo posebno iskustvo. Svježi zrak, šetnja i prve zrake sunca nešto je što ćete dugo pamtiti i što će vam vratiti pozitivne misli.

Ako ste se odlučili da je istražite, bilo bi šteta da tamo ne odspavate. Imamo dvije super zanimljive ponude u njezinoj neposrednoj blizini, stoga provjerite koja vam odgovara i rezervirajte svoj smještaj na vrijeme.

Poželite li se smjestiti svega 30 metara od samog skijališta na Bjelolasici, odaberite Apartmane Bjelolasica, iz kojih će vam pogled pucati na najdužu stazu. Osim ugodnog smještaja čekaju vas i sauna te roštilj. Ne čekajte, rezervirajte odmor u vedrom komadiću planinskog raja.

Preporučit ćemo vam i Apartman Mirta, koji se nalazi u mjestu Jasenak u blizini skijališta i označenih planinarskih staza. Mi kažemo – idealno mjesto za početak i kraj planinarenja. Priroda i okoliš će vas zapanjiti, a bit ćete i u blizini jezera Sabljaci. Rezervirajte svoj smještaj u Apartmanima Mirta već danas uz posebnu ponudu.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju