Nonsuch palace: Smatra se kako je u prošlosti ova palača bila najveća i najvelebnija kuća u Britaniji. Danas od palače nije preostalo gotovo ništa osim nekoliko fragmenata na sadašnoj građevini koja se nalazi na istom mjestu.

Domus Aurea: na engleskom ime ove kuće znači "Zlatna kuća", a bila je u vlasništvu rimskog vladara Nerona. To je bila jedna od najvelebnijih palača ikad izgrađenih na svijetu, a nalazila se u Rimu.

Alhambra: Nalazi se u Granadi te je palača posljednjih muslimanskih vladara Španjolske – Maurskih Nasrida, sagrađena uglavnom u 13. i 14. stoljeću; jedina islamska srednjovjekovna palača koja je ostala nedirnuta.

Winter palace (Zimska palača / dvorac): Smještena u Sankt Peterburgu, palača je bila službena rezidencija ruskih careva od 1732. do 1917. godine. To je jedna od najznačajnijih spomenika ruske barokne arhitekture - rokokoa.

Blenheim palača: Ovo je jedina palača u Velikoj Britaniji koja nije dom članu Kraljevske obitelji. To je jedna od najvećih rezidencija na otoku pokriva područje od gotovo 30.000 metara kvadratnih.

Palača Potala: Smještena u Tibetu, palača je zapravo kompleks više spojenih građevina koje su činile zimsku rezidenciju Dalaj Lame. Palača simbolizira tibetanski budizam i središnje je mjesto tradicionalne tibetske administracije. Kompleks se sastoji od Bijele i Crvene palače s pripadajućim zgradama, izgrađeni na Crvenoj planini u središtu doline Lhasa, na visini od 3.700 m

Imperialna palača: Ulaz u kraljevsku palaču nije dozvoljen za široku javnost, ali kao i u slučaju Kyota može se rezervirati vođena tura unaprijed preko agencije Imperial Household. Tura se odvija jednom do dva puta dnevno, i besplatna je!

Palača Schonbrunn: Ova, nama najbliža palača smještena je u austrijskoj metropoli, Beču. Poznata je po predivnoj arhitekturi i još ljepšim vrtovima koji je okružuju. Ako imate prilike posjetiti Beč - ne smijete propustiti ovu divotu!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju