Odgode letova, ogromni prostori, udaljeni hubovi i skupi parkinzi, sigurno povećavaju stres kad dođete na neki aerodrom. E pa, ako želite biti opušteni, ove aerodrome bi bilo dobro izbjegavati koliko god je to moguće i pokušati pronaći alternativna rješenja.

Pariški aerodrom Charles de Gaulle, vodeći je među europskim aerodromima koji, prema riječima putnika, izazivaju stres. Zračnu luku nazvanu po slavnom francuskom predsjedniku, inače posjeti više od 57 milijuna putnika godišnje.

Također je i 25 kilometara udaljen od Pariza (do samog centra ima gotovo 40 kilometara), što znači da trebate „izgubiti“ još neko vrijeme kako biste doputovali do središta Grada svjetlosti. Uz Pariz, nije neko iznenađenje da se na popisu zračnih luka koje najviše izazivaju stres nalaze aerodromi u popularnim turističkim žarištima poput Rima, Londona, Munchena, Amsterdama i Istanbula.

S nedavnim otkazivanjem letova, ljetnim štrajkovima (koji su u međuvremenu prekinuti) i ogromnim gužvama koje nastaju tijekom blagdanske sezone, ne čudi što su londonske zračne luke Heathrow i Gatwick zauzele drugo i treće mjesto.

S druge strane, frankfurtska zračna luka nalazi se na sedmom mjestu jer je najskuplje parkirati svoj automobil na tjedan dana (bolnih 234 eura), što velika razlika u odnosu na najjeftinije mjesto u zračnoj luci Leonardo da Vinci u Rimu, gdje cijena iznosi samo 20 € za sedam dana. Unatoč tome, rimski aerodrom je četvrti po stresu u Europi, a ovo je cijeli poredak prvih 10:

  1. Charles de Gaulle, Pariz
  2. Heathrow, London
  3. Gatwick, London
  4. Leonardo da Vinci, Rim
  5. Schipol, Amsterdam
  6. Munchen
  7. Frankfurt
  8. Adolfo Suarez, Madrid
  9. Istanbul
  10. El Prat, Barcelona

S druge strane, proglašeni su i aerodromi koji generiraju najmanje stresa. Prvo mjesto je odnio onaj u Billundu, pa ćemo pretpostaviti kako posjet Lego svijetu izaziva zadovoljstvo kod turista. Drugi je aerodrom u Luksemburgu, a treći međunarodna zračna luka u Vilniusu, glavnom gradu Litve.

Zlata vrijedni: Savjeti koji će vam pomoći da lakše izdržite dugačke letove Zrakoplov - 3 Zrakoplov - 4 Avion - 1 +1 Avion - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju