Tek deset minuta vožnje sjeverno od Kopenhagena pronaći ćete Bakken - najstariji zabavni park u Danskoj, ali i na svijetu. Skriva se u šumi, nedaleko od parka jelena Dyrehaven, i otvoren je tijekom cijele godine, a ulaz je besplatan. Neki će reći starinski, a drugi – nostalgični zabavni pak otvoren je za sve koji se požele prošetati i uživati u prirodi, a vožnje i atrakcije posebno se plaćaju.

Plaćati možete u gotovini, karticama ili se odlučiti za narukvicu uz koju je slobodan ulaz na 32 vožnje. Tu je i kartica Bakken, uz koju, (osim u vožnjama) možete iskušati sreću i u pucanju iz puške ili pištolja, loviti plastične patke štapovima, ispaljivati loptice iz bazuke, zaigrati pivski pikado, kuglanje ili minikošarku, kao i osvojiti slatkiše i igračke.

5D kino, vlakići, ludo kazalište, kao i vožnje u šalicama, žabama, klokanima ili labudovima, također su neke od zanimacija, prvenstveno za mlađu publiku, a adrenalin dižu vlakovi smrti, slobodni pad i vodeni tobogan. Kako biste došli sebi i vratili kortizol u normalu, posjetite neki od barova, restorana i slastičarnica. Na nekim mjestima goste parka zabavlja i živa glazba.

Bakken - 1 Bakken - 1 (Foto: Shutterstock)

Mnoge danske obitelji generacijama dolaze u Bakken, ali najdugovječniji je posjetitelj klaun Pierrot, koji je hit među klincima duže od 200 godina. Okićen lampicama, park je osobito lijep za vrijeme božićnih dana, a posjetitelje dočekuje Djed Mraz – kao i najveća imela u Danskoj.

Peć Mlini - 2 Putovanja Fotografije zbog kojih ćete poželjeti krenuti do Drinovaca i otkriti sve čari avanturističkog parka

Povijest Bakkena seže u 16. stoljeće, kada se u park dolazilo po svježu izvorsku vodu. Ubrzo su stigli i ulični prodavači koji su poželjeli nešto zaraditi, a potom i zabavljači. Tijekom godina u parku se pojavljivalo sve više atrakcija i izvođača, a samim time i posjetitelja. No bez obzira na modernije atrakcije, odvede li vas put u najstariji zabavni park na svijetu, ne propustite vožnju Rutschebanenom, najstarijim drvenim rollercoasterom u parku iz 1932. godine. 

Najstrašnija na svijetu: Žičara za dvoje koja je noćna mora za klaustrofobične Telecabina Sassolungo - 6 Telecabina Sassolungo - 5 Telecabina Sassolungo - 4 +2 Telecabina Sassolungo - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju