Odabrati najljepše mjesto u nekoj državi težak je zadatak, no svjetski putnik Robert Dacešin odvažio se na ovaj izazovni korak, točnije, odabrao je najljepša mjesta u bivšoj Jugoslaviji.

"Eh, da smo ostali ista država, kakva bismo država bili, čovječe; planine, more, stari gradovi, rijeke i jezera, sve smo imali", kaže ovaj pustolov iz Banje Luke, koji je napustio klasični uredski posao od 8 do 16 da bi putovao svijetom, a svoje dojmove prenosio u videozapisima na YouTube kanalu na kojem ga prati više od 100.000 obožavatelja.

U videozapisu pod nazivom "Ovo je 10 najljepših lokacija u bivšoj Jugoslaviji", koji je dosad pregledalo više od četvrt milijuna ljudi, izdvojio je magična mjesta koja su ga osvojila svojim prirodnim ljepotama, arhitekturom, kulturom i gastronomskom ponudom.

Ohrid Ohrid (Foto: Getty Images)

Najveći broj mjesta na ljestvici – čak njih pet – nalazi se u Hrvatskoj. Štoviše, na prvom mjestu ljestvice najljepših mjesta bivše Jugoslavije Robert Dacešin stavio je hrvatski nacionalni park Plitvička jezera.

Treće mjesto ljestvice rezervirano je za otok Hvar, šesto mjesto za Dubrovnik, dok se na zadnjem mjestu liste nalazi Šibenik.

Na Robertovu popisu najljepših mjesta u bivšoj Jugoslaviji nalaze se i divna mjesta iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Nacionalni park Tara, Srbija Nacionalni park Tara, Srbija (Foto: Getty Images)

10 najljepših mjesta u bivšoj Jugoslaviji prema izboru Roberta Dacešina:

  1. NP Plitvička jezera, Hrvatska
  2. Ohrid, Makedonija
  3. Otok Hvar, Hrvatska
  4. Kotor, Crna Gora
  5. Nacionalni park Tara, Srbija
  6. Dubrovnik, Hrvatska
  7. NP Sutjeska, Bosna i Hercegovina
  8. Bled, Slovenija
  9. Novi Sad, Srbija
  10. Šibenik, Hrvatska

U videu Roberta Decašina na njegovu YouTube kanalu otkrijte zašto su se baš ovih 10 mjesta našla na njegovu popisu najljepših mjesta u bivšoj Jugoslaviji.

Hrvatski Havaji: Prekrasna pješčana plaža koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim Dugi otok - 8 Dugi otok - 7 Dugi otok - 12 +13 Dugi otok - 14

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju