Čelništvo svakog hotela želi privući nove goste impresivnim smještajnim jedinicama i nevjerojatnom uslugom. Hotel Hans Brinker u Amsterdamu definitivno nije jedan od njih. On je svojevrsni kuriozitet na tržištu jer se gotovo 15 godina reklamirao kao najgori hotel na svijetu.

Točnije, riječ je o hostelu koji je odbio sakriti sve svoje mane te ih umjesto toga oglasiti svim zainteresiranim putnicima u glavni grad Nizozemske – ili je to tako bilo u godinama prije pandemije koronavirusa.

Betlehem, Palestina - 5 Putovanja Hotel s najgorim pogledom na svijetu: Mjesto koje pokazuje pravu sliku Betlehema

U svojim oglasima bez zadržavanja su isticali kako imaju prljave plahte na krevetima, ali da će to zasigurno ojačati imunitet gostiju. Nisu skrivali ni pohabane ormariće, poplavljene kupaonice niti dim marihuane koja ispunjava zrak u zajedničkim prostorijama.

Za ironičnu reklamnu kampanju zaslužna je nizozemska agencija KesselsKramer koja je razvila niz nevjerojatnih novinskih i televizijskih oglasa koje su podcrtavale činjenicu da ste si sami krivi ako bukirate sobu u Hans Brinker hostelu.

Unatoč tome privlačili su velik broj turista iz cijeloga svijeta koji su htjeli provjeriti je li hostel uistinu toliko loš kao što se priča, ali i zato jer su tražili jeftin smještaj. Najčešći gosti oduvijek su bili mladi backpackeri s ograničenim budžetom koji su došli u Amsterdam uživati u svim njegovim čarima.

Slika nije dostupna Putovanja Odabrali putnici: Ovo su najbolji hoteli na svijetu za 2020. godinu

Njegovoj popularnosti pridonijela je i činjenica što se hostel nalazi u centru grada, a nudi krevete po cijeni već od 18 eura ili 135 kuna.

Iako sobe na recentnim fotografijama na društvenim mrežama izgledaju čišće, uređenije i ugodnije nego prije desetak godina, u reklamnim materijalima i dalje se vole šaliti s vlastitom nekompetentnošću.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju