Poraste li vam adrenalin od same pomisli na partijanje, koncerte, šarene ulice na kojima ne nedostaje niti ljudi, a niti sadržaja, lista destinacije koju je sastavio Merchant Machine izbjegnite u širokom luku. Radi se o idealnim mjestima za introverte, s obiljem mira, tišine, inspirativne prirode – i dovoljno osobnog prostora.

Bez gužvi i hektične energije, popis najmirnijih mjesta za život sastavljen je obzirom prema broju ljudi po kvadratnom kilometru. Stoga, ako ste se naviknuli na izolaciju, ondje je možete prolongirati i nakon što popuste epidemiološke mjere.

Osim goleme Kanade, Australije i Islanda, na listi je i Surinam, nekoć Nizozemska Gvajana, država u sjeveroistočnom dijelu Južne Amerike, između Atlantskog oceana na sjeveru, Gvajane, Brazila i Francuske Gijane. Najmanja država Južne Amerike puna je prirodnih ljepota, a prirodni rezervati na jugu razlog su zbog kojeg se nalazi na listi želja putnika koji izbjegavaju razvikane destinacije i kaotične gradove.

Na popisu je i Mauritanija, siromašna pustinjska država na zapadu Afrike, koju prekriva Sahara. Iako se prostire na oko milijun četvornih kilometara, ima tek oko 4 i pol milijuna stanovnika. Posljednja svjetska država koja je zakonski ukinula ropstvo ima mjesta za sve, ali ako cijenite ljudska prava, dobro razmislite je li to pravo mjesto za osamu.

Najbolje zemlje za introverte:

1. Kanada
2. Australija
3. Island
4. Rusija
5. Finska
6. Novi Zeland
7. Surinam
8. Mauritanija
9. Norveška
10. Belize

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju