Vulkan Bromo jedan je od turistički najposjećenijih mjesta na otoku Javi i u Indoneziji općenito. Riječ je o spektakularnom aktivnom vulkanu koji se izdiže na 2329 metara visine u sklopu masiva koji je dio Nacionalnog parka Bromo Tengger Semeru, a koji je okružen takozvanim "morem pijeska".

Ovu indonezijsku turističku atrakciju posjećuju tisuće ljudi svakoga mjeseca. Najčešće se organiziraju ture iz obližnjeg sela Cemoro Lawanga, a osobito prije izlaska sunca jer se priča kako se pogled u ranu zoru s Broma jednostavno ne smije propustiti.

Anak Krakatau - 3 Zanimljivosti Čudo u 57 sekundi: Spektakularna erupcija vulkana kakva se ne viđa svaki dan

Dakako, prije odlaska na vulkan dobro je provjeriti situaciju s lokalnom seizmološkom službom. Vulkan je vrlo nepredvidljiv, a posljednji put bio je aktivan 2016. godine.

Osim prekrasnog pogleda s vrha, brojne turiste privlači i zaštićena okolica. No imajte na umu da vas ovdje može dočekati neprijateljsko vrijeme koje može djelovati vrlo oštro. Pripremite se na rijedak zrak s manje kisika, a ovisno o dobu godine i vrlo toplo vrijeme, vruć pijesak koji prži na dodir te jake vjetrove koji mogu podignuti veliku pješčanu zavjesu oko vas.

Znalci preporučuju da vulkan Bromo posjetite tijekom sušnog perioda, odnosno od travnja do listopada svake godine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju