Bosna i Hercegovina idealna je destinacija za istraživanje u svako godišnje doba. Bilo da ste ljubitelj wellnessa i opuštanja ili pak aktivnog odmora, tamo ćete uvijek pronaći nešto što će vas oduševiti. Ovo su naša 3 prijedloga za izlet i uživanje u susjednoj državi.

Zimsko uživanje na Vlašiću

Ako ste ljubitelj skijanja, zaputite se do planine Vlašić, koja slovi kao pravi turistički biser i pružit će vam neodoljive prirodne ljepote. Smjestila se u srednjoj Bosni i idealan je centar zimskog turizma. Snijeg se tu zadržava 5 mjeseci, stoga ne čekajte i iskoristite priliku.

Vlašić je poznat i po legendi vezanoj uz ni manje ni više nego sir. Legenda kaže da su nomadski Vlasi, potomci starih Rimljana i antičkih naroda Ilira i Tračana, sa svojih beskrajnih putovanja donijeli upravo ovčji sir, koji danas slovi kao jedan od zaštitnih znakova planine Vlašić. Šetnjom planinom možete sresti i pse tornjake te ovce pramenke. Dođite uživati na 1943 metra nadmorske visine uz primamljivu ponudu sa smještajem u vilama.

Zabava u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići – S.R.C.A

Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići – S.R.C.A smjestio se u mjestu Ajdinovići i oaza je mira, relaksacije i sporta. Ovo mjesto kao da prati tempo vašeg života i može vam pružiti all inclusive tretman u potpuno prirodnom ambijentu.

Ako još niste, ovdje možete probati zaigrati nogomet na snijegu ili pak opustiti se u spa-centru. U blizini je i najveći zoološki vrt u BiH s više od 300 domaćih životinja, što je idealna prilika da se zabave i djeca. Pogledajte ponudu i uživajte u all inclusive odmoru.

Nešto drugačiji odmor – Rafting na Tari i Drini

Volite li više ljetne mjesece i toplije vrijeme, naša je preporuka da se odlučite na rafting. Svi koji su se okušali u tome kažu da su uživali u besprijekornim pogledima istražujući prirodu na čamcima ploveći Tarom i Drinom.

Zaputite se u avanturu dugu 33 kilometara, od čega ćete ploveći Tarom prijeći 15, a Drinom 18 kilometara. Oprema i licencirani skiper su vam osigurani, jedino što nedostaje je da skupite ekipu i krenete uživati. Ako niste znali, Tara je drugi najveći kanjon, koji slijedi onaj najpoznatiji, Grand Canyon. Sa sobom uzmite i vodootpornu fotoopremu jer vas tamo čekaju tirkizne boje stvorene za fotkanje. Ponuda samo što nije istekla.

Bilo da se odlučite na posjeti zimi, na proljeće ili ljeti, jedno je sigurno – uživat ćete.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju