Meksička je rupa dio vulkanskog otočja Marieta, koje je svoje današnje pozicije zauzelo prije nekoliko tisuća godina. No, ona ipak nije nastala igrom Majke prirode, već je djelo ljudskih ruku - ovo je područje vlada Meksika odabrala kao mjesto na kojemu se mogu raditi vojna testiranja.

Upravo su silne eksplozije zaslužne za to da je ovo područje danas tako velika turistička atrakcija. Naime, brojne rupe čine atraktivan sistem podvodnih i nadzemnih spilja, koje je vlada Meksika nakon velikog pritiska javnosti da se prestane s detonacijama, sredinom prošlog stoljeća proglasila i nacionalnim parkom.

Od zadnje rupe na svirali, vojnog poligona, Marietini su otoci tako dogurali do predivne atrakcije poznate na svjetskoj razini - predivne pješčane plaža u pećini koja je redovito na listi najljepših na svijetu. 

No da biste znali kako je pronaći trebat će vam pomoć lokalaca koji organiziraju izlete brodom.

Playa del Amor, odnosno Skrivena plaža nalazi se u velikom krateru zbog čega se ne može vidjeti s kopna niti mora, a da bi se do nje došlo potrebno je zaplivati kroz morski tunel. Plaža odjednom može primiti 117 posjetitelja koji na raspolaganju imaju tek 20 minuta za razgledavanje, koliko je predviđeno za ture kako bi svi mogli doći na red. 


Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju