Mariborsko Pohorje, smješteno u blizini grada Maribora u Sloveniji, jedno je od najprivlačnijih odmarališta u ovom dijelu Europe, posebno tijekom ljetnih mjeseci. Od Zagreba će vam do ovog idiličnog kraja trebati tek sat vremena vožnje automobilom, a jednom kad stignete, naići ćete na nevjerojatan spoj prirodnih ljepota, kulturnog bogatstva i raznih aktivnosti koje će zadovoljiti svakog posjetitelja.

Jedna od najpopularnijih aktivnosti na Mariborskom Pohorju tijekom ljetnih mjeseci je planinarenje. Ovo područje obiluje brojnim stazama koje vode kroz guste šume, prekrasne livade i uzvodne potoke. Jedna od omiljenih staza je staza do Crnog jezera, prirodno nastalog jezera smještenog na visini od 1319 metara iznad razine mora. Ovdje možete uživati u spektakularnom pogledu i osvježavajućem kupanju. Za one koji preferiraju vožnju biciklom, Mariborsko Pohorje nudi i brojne biciklističke staze, od laganih vožnji po brdima do adrenalinskih spusteva.

Ako ste avanturističkog duha, ne propustite zip-line avanturu koja vam omogućuje da preletite prekrasne pohorske šume brzinom svjetlosti. Ova aktivnost pruža dozu uzbuđenja i adrenalina u kojoj će cijela obitelj sigurno uživati. Cijena za spust iznosi 17 eura (2x dvosmjerni spust) po osobi, a više informacija možete potražiti na cebeljilet.si.

Za ljubitelje adrenalina, Mariborsko Pohorje nudi i PohorJet, adrenalinski spust u metalnim sanjkama. Ova atrakcija će u vama zaista probuditi pravog avanturista. Za one željne mirnijih atrakcija, tu su prekrasni golf tereni s pogledom na planine. Ovdje možete udariti lopticu dok uživate u svježem planinskom zraku i prekrasnom okolišu.

Jedna od posebnih ljetnih atrakcija Mariborskog Pohorja je Pohorska gondola. Ova moderna žičara nosi vas na vrh planine gdje ćete imati priliku uživati u predivnom pogledu na okolicu. Ljubitelji prirode mogu se odlučiti za šetnju po visokim stazama ili jednostavno opuštanje u restoranima na vrhu i uživanje u tradicionalnim slovenskim jelima. Cijena vožnje gondolom iznosi 4 eura za odraslu osobu, a u ponudi su i povratne karte, karte s ručkom ali i mjesečne karte ako planirate češće do ove predivne planine. Sve opcije istražite ovdje.

Za one koji su zainteresirani za kulturnu stranu Mariborskog Pohorja, grad Maribor nudi bogatu povijest i kulturno nasljeđe. Mariborski dvorac, koji datira iz 15. stoljeća, jedna je od najpoznatijih atrakcija grada. Ovdje možete istražiti povijest i kulturno nasljeđe regije, a također i uživati u prekrasnom vrtu oko dvorca.

Najpopularnija atrakcija Maribora nisu dvorci i planine, već Stara trta (vinova loza), koja se smatra najstarijom vinovom lozom na svijetu. Posjetitelji mogu posjetiti centar za posjetitelje i naučiti više o tradiciji vinogradarstva u Mariboru i okusiti neka od najboljih slovenskih vina u obližnjim vinskim podrumima.

Kada je riječ o smještaju, Mariborsko Pohorje nudi širok spektar opcija. Možete iznajmiti apartmane ili kuće za odmor smještene usred prirode, ili se odlučiti za luksuzni boravak u jednom od brojnih hotela na planini. Bez obzira na vaše preferencije i proračun, sigurno ćete pronaći idealno mjesto za boravak. Ako želite biti smješteni na samoj planini, preporučujemo vam boravak u Pohorje Village Resortu, a poželite li ipak na istraživanje Mariborskog Pohorja krenuti iz Maribora, tada je dobra opcija Hotel Orel u samom središtu grada.

Mariborsko Pohorje prava je cjelogodišnja destinacija koja nudi mnogo više od prekrasnih planinskih krajolika. Aktivnosti na otvorenom, kulturne atrakcije i raznoliki smještaj čine ovo područje idealnim odredištem za sve vrste putnika. Bez obzira jeste li zaljubljenik u prirodu, avanturist ili ljubitelj kulture, Mariborsko Pohorje će vas oduševiti svojom raznolikošću i ljepotom.

Smaragdni raj u susjedstvu: Izlet na jednu od najljepših europskih rijeka za koji će vam uvijek trebati dan više Dolina Soče - 1 Dolina Soče - 11 Dolina Soče - 9 +7 Dolina Soče - 8

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju