Da ste ovako nešto pročitali prije dvije godine pitali bi se „tko je tu lud“, no pandemija itekako mijenja svijet koji poznajemo, pa sve što je vrijedilo nekad, više baš i ne vrijedi...

„Malta Tourism Authority“ (možemo reći – Malteška turistička zajednica) pokušat će ove godine privući 35 tisuća posjetitelja putem inicijative „poticaji za putnike“, za koju je pripremljeno oko 25 milijuna kuna. Europska otočna država vjeruje da će pogodnosti potaknuti putnike koji putuju u vlastitom aranžmanu, da direktno rezerviraju boravke u hotelima s tri, četiri ili pet zvjezdica, minimalno 3 noći.

Turisti koji ostanu u hotelima s pet zvjezdica dobit će popust od 750 kuna po osobi za troškove za vrijeme ostanka. Oni koji ostanu u hotelima četiri zvjezdice dobit će otprilike 530 kuna po osobi, dok će oni koji ostaju u hotelu od tri zvjezdice „zaraditi“ popust od 380 kuna. Popuste će hoteli gostima ponuditi navedene iznose koji se mogu potrošiti na smještaj, hranu, piće i druge pogodnosti koje hoteli nude.

Dodatni poticaj, u iznosu od 10 posto, dobit će posjetitelji hotela na otoku Gozo. Malta se turistički planira otvoriti svojim gostima od 1. lipnja, te se očekuje kako će većina COVID mjera do tad biti ukinuta.

Malta - 2 Malta - 2 (Foto: Thinkstock/Guliver)

Pravilo ulaska u Maltu, različito je trenutačno za stanovnike raznih zemalja. Uglavnom, svi vi koji planirate posjetiti ovaj Sredozemni otok, trebali biste pratiti sljedeću stranicu i pratiti razvoj situacije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju