Ako ste se ovog ljeta opredijelili za južniju i jeftiniju destinaciju poput Albanije, svakako svratite u malo mjesto Ksamil. Smješteno je na samom jugu Albanije, a riječ je o selu sa svega tri tisuće stanovnika.

Iako je malen, Ksamil je jedno od najpopularnijih turističkih mjesta u cijeloj zemlji. To duguje svojim predivnim plažama i zelenilu, te činjenici da je dio Nacionalnog parka Butrint. I sam Guardian ga je prije nekoliko godina uvrstio na popis 20 plaža koje ćete voljeti i vi i vaš novčanik.

Osim predivnih plaža nedaleko od obale nalaze se četiri otočića do kojih se može brodićem, a dva od njih su povezana pješčanom stazom u plićaku.

Na vama je da odaberete želite li šljunčanu plažu ili pješčanu, prirodnu ili djelomično betoniranu sa ležaljkama i suncobranima, pod stijenama ili pod kafićima… Uz sve to, duž obale lako ćete pronaći restorane s dobrom ponudom i prihvatljivim cijenama.

A ako vam treba još razloga, podsjećamo na marketinški trik godine: urnebesni Albanci su ne tako davno snimili turistički promotivni spot igrajući se s temom filma Taken. U njemu Liam Neeson glumi agenta CIA-e kojem albanski šverceri otmu kćer, a u spotu Albanci pozivaju Liama da pruži Albaniji šansu i postane i sam „taken by Albania“. Pa kako odoljeti?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju