Turističko – informativni centar Klopotec koji se nadovezuje na bogatu srednjoeuropsku vinogradarsku tradiciju, uključuje vidikovac s klopocem visine 8 metara, vinski podrum i posjetiteljsku ižu, a izgrađen je u sklopu projekta EAGLE. Svaki od tri objekta (iža, podrum i vidikovac) pojedinačno nam pripovijedaju svoju priču o Bilogori, a okupljeni čine živu funkcionalno-prostornu cjelinu, u srce Bilogore utisnut – Turističko informativni centar "Klopotec".

PR PR (Foto: PR)

Ovdje se prirodne ljepote združuju s nastojanjima ljudi da osmisle zajedničke sadržaje, poziva sve koje Bilogora privlači, ili će ih tek privući, svojom jedinstvenošću: izletnike, planinare i bicikliste; trkače, hodače i jahače; gurmane i vinoljupce; zaljubljene i znatiželjne; žedne zelenila i svakovrsne lokalne ponude... U TIC "Klopotec" posjetiteljice i posjetitelji mogu saznati ponešto o bilogorskim izmaštanim i stvarnim bićima, onima iz legendi, vilinskim ili divovskim, kao i onima iz sjenovitih šuma i s osunčanih livada, nastanjenih raznovrsnim pticama, gljivama te drugim jestivim i ljekovitim biljem, a moći će zaviriti i na bilogorska skrovita mjesta, pročitati zanimljivosti o ovdašnjoj tradicijskoj arhitekturi kleti, upoznati se s godišnjim vinogradarskim običajima, bilogorskim bačvarstvom, sparivanjem tradicionalnih jela s lokalnim vinima, kao i s pčelarstvom ovih krajeva, sirom, povrćem... I, naravno, otkriti što je to i čemu služi – klopotec.

PR PR (Foto: PR)

S vidikovca se, ovisno o vremenskim uvjetima, pruža pogled od Bilogore do Drave, gdje je granica Hrvatske i Mađarske, te dalje do okolnih brda, Mečeka u Mađarskoj, odnosno Papuka i Psunja u Hrvatskoj.

Biciklizam, pješačenje, trail trčanje, jahanje, ribolov, lov i ekoturizam sadržaji su kojih avanturisti i zaljubljenici u prirodu sigurno neće ostati željni, ako svoj odmor i team building odluče provesti na pitomačkom području.

PR PR (Foto: PR)

Uz aktivan odmor svakako se dobro slažu vinska kapljica i tradicionalna hrana pa se nakon provedenog dana na pitomačkim vinskim putima valja zaputiti prema poznatom podrumu „Vineda“, višestruko nagrađivanom restoranu i izletištu „Zlatni klas Otrovanec“ ili pak kući za odmor „Villa Lipica****“, a koja u sklopu svog objekta sadrži i vinariju – „Vina Harsan“. Zaljubljenici u ekološki proizvedena vina iskoristiti će priliku kušati nešto iz široke palete vina eko branda pod nazivom „Chresno“.

Kako bi Vaš odmor bio što bezbrižniji od samog planiranja, na raspolaganju Vam je i Turistička agencija DRAFT d.o.o. koja će za Vas organizirati izlet po Vašim željama i potrebama.

PR PR (Foto: PR)

Pravi hedonistički raj, zar ne?

Projekt EAGLE („Enhancing the Adventure Generating Local Environment Pitomača-Pecs“) Općine Pitomača, TZO Pitomača i Šumarije Mecsekerdő Zrt. iz Pečuha, odobren je za financiranje u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Broj ugovora o bespovratnim sredstvima je: HUHR/1901/2.1.2/0109. Vrijednost projekta je 1,65 milijuna eura, od čega su 85% bespovratna sredstva Europske unije.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenoj web stranici projekta: https://eaglehuhr.eu/hr/

PR PR (Foto: PR)

PR PR (Foto: PR)

PR PR (Foto: PR)

PR PR (Foto: PR)

PR PR (Foto: PR)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju