Pješčana plaža Melenara u Teldeu na istočnom dijelu otoka Gran Canaria popularno je mjesto za kupanje i sunčanje među lokalnim stanovništvom, a zahvaljujući neobičnom kipu koji izranja iz mora i prava mala turistička atrakcija.

Pogledate li s plaže prema pučini, mogao bi vas preplašiti prizor namrštenog boga mora i potresa koji se u rimskoj mitologiji naziva Neptun, a u Grčkoj – Posjedon.

Željezni čovjek - 2 Zanimljivosti Najviši spomenik na svijetu: Pogledajte nevjerojatnog željeznog čovjeka od 182 metra

Riječ je o četiri metara visoku kipu od bronce koji je 2001. godine postavljen na stijenu vulkanskog porijekla u neposrednoj blizini plaže Melenara. No kada je Atlantski ocean uzburkan, stijena se ne vidi, pa će vam se učiniti da ljutito izranja iz mora s prijetećim trozubom u rukama.

Posejdonov kip djelo je španjolskog kipara Luisa Arencibije, koji je rođen i odrastao u Teldeu, a kao dječak je često plivao do tog dijela. Tada nije ni slutio da će jednoga dana njegovo omiljeno mjesto za odmor postati turistička atrakcija.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Svi se nalaze na istom kontinentu: Ovo je 7 najviših kipova na svijetu!

Iako su nemilosrdni oceanski valovi u međuvremenu oteli Posejdonu jednu ruku i trozub, kip i dalje fascinira sve one koji posjede Telde i plažu Melenara.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju