Izlet u slovenski Podčetrtek dobar je izbor za kupače, ali i ljubitelje aktivnog odmora. Udaljen je manje od sat vremena vožnje od Zagreba, a privlači prirodom te poziva na šetnju i aktivan odmor. Ovo slovensko mjesto na granici s Hrvatskom smješteno je u regionalnom parku Kozjansko, gdje se ravnica uz rijeku Sutlu spaja s vinorodnim zelenim brežuljcima, a bogata kulturna i prirodna baština nudi bezbroj mogućnosti za istraživanje.

Aktivan odmor

Na biciklu ili u šetnji možete otkriti Zemlju bajki i mašte u vještičjoj kolibi, kušati čokoladu u čokolateriji Olimje ili domaće pivo Haler, pripremljenom po starom njemačkom receptu, razgledat olimski samostan u kojem je jedna od najstarijih ljekarni u Europi i predahnut ćete na Jelenovom grebenu uz domaće specijalitete.

Aqualuna, ljetna avantura za pamćenje

Ljubitelji adrenalina mogu iskušati King Cobru, najveći toboganu u Sloveniji koji nosi titulu „kraljice adrenalina“. S padom od 50 stupnjeva mamac je za one najhrabrije i jedna je od najvećih atrakcija Aqualune. Ovo vodeno carstvo Terma Olimia ljetna je top destinacija za sve ljubitelje vodene zabave.

Prostire se na čak tri tisuće metara četvornih, a uz brojne adrenalinske tobogane za velike i male, tu su i Aqua Jungle vodene atrakcije u kojima uživaju najmlađi, neizostavni veliki bazen s valovima, gurmanski hot spotovi i, naravno, odlična atmosfera. Ne propustite ukusni „home made“ sladoled, posebnu poslasticu za sve generacije.

Raj za planinare u susjedstvu: Staza mira otvorena na fronti iz Prvog svjetskog rata Staza mira - 1 Staza mira - 2 Staza mira - 3 +4 Staza mira - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju