Pripremite vozilo za zimske uvjete

Citroën C4X Citroën C4X (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Ako planirate putovanje na snježne planine ili udaljene gradove, ključno je pripremiti svoje vozilo. Provjerite stanje guma i ako to već niste, zamijenite ih zimskima. Uvjeti na cesti zimi su itekako oštri, zato se uvjerite da je vaše vozilo tehnički ispravno. Ako ste jedan od sretnika koji vozi Citroën C4X, tada slobodno ostavite bilo kakvu brigu iza sebe jer osim što se može pohvaliti prekrasnom linijom i fenomenalnim dizajnom koji kombinira elegantnu siluetu fastbacka s modernim izgledom SUV vozila, on dolazi u paketu s naprednom tehnologijom i prilagodljivim sustavima za vožnju koji će osigurati potpunu sigurnost čak i u ekstremnim uvjetima.

Zimske destinacije – planine ili gradovi?

Planine pružaju izvanredno iskustvo skijanja i snježnih sportova Planine pružaju izvanredno iskustvo skijanja i snježnih sportova (Foto: Getty Images)

Kada birate zimsko odredište, razmislite o tome što vas više privlači. Planine pružaju izvanredno iskustvo skijanja i snježnih sportova, dok gradovi nude čaroliju zimskih festivala i udobnosti. Bled je idealna lokacija želite li iskusiti zimsku čaroliju prekrasnog mjestašca i uživati u prirodi koja ostavlja bez daha. Zaleđeno jezero i prekrasan dvorac samo su neke od atrakcija ispred kojih ćete rado snimiti fotografiju za pamćenje.

S druge strane, ako niste tip koji sjedi u kući i grije se pod dekicom, već neprestano tražite izazov, tada je odlazak u planine ono što vam treba. Aktivan odmor na kojem ćete uživati skijajući niz padinu, a potom se ugrijati toplom juhicom u obližnjem planinarskom domu, samo je jedna od aktivnosti zbog kojih ćete zaboraviti na užurbanu svakodnevicu.
Proučite vremenske uvjete

Prije negoli se zaputite na željenu destinaciju, proučite kakvo vas vrijeme tamo očekuje. Hoće li biti suho, snježno, kišno, toplo ili hladno te prema tome pakirajte opremu. Opremite se odgovarajućom odjećom i obućom kako biste bili spremni za sve vremenske prilike i neprilike, a nikako nemojte zaboraviti kupaći kostim ako idete u hotel ili resort s wellnessom u blizini.

Citroën C4X Citroën C4X (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Ako ste se odlučili na malo dalje putovanje, poput odlaska u Francusku kako biste doživjeli zimu u pravom smislu, tada ćete uživati u udobnim sjedalima Advance Comfort kojima je opremljen Citroën C4X, pa ćete osim u prostranoj kabini uživati i u širokim, udobnim sjedalima ojačanim pjenom od 15 mm zbog kojih će duga putovanja biti kao pjesma. Posebno oduševljava činjenica da ih možete zagrijati, što je svakako dodatan plus kada temperatura vani padne ispod nule.

Spakirajte zimsku opremu

Citroën C4X Citroën C4X (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Osim skijaške opreme i višednevne prtljage, razmišljajte i o nepredviđenim uvjetima i situacijama na cesti pa svakako uz sebe uvijek imajte hranu, vodu, a poželjna je i termosica s toplim napitkom koji će vas dodatno ugrijati na putu. Nikad ne znate na što možete naići na cesti, pa zato uzmite i toplu dekicu te prijenosni punjač kako biste mogli napuniti mobitel i tako uvijek biti u mogućnosti pozvati pomoć ako do toga dođe. Osim toga, uvijek imajte sa sobom lance za snijeg, lopatu i odgovarajuću opremu za prvu pomoć kako biste bili spremni reagirati u baš svakoj situaciji.

Navigacija i planiranje rute

Citroën C4X Citroën C4X (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Planiranje rute kojom ćete putovati ključno je, pogotovo ako putujete izvan države. Zemlje Europske unije ukinule su roaming, no ako ste svoje zimovanje odlučili provesti na prekrasnoj Jahorini u srcu BiH, tada pripazite na cijene roaminga i aplikacije za navigaciju na mobitelu kako se kasnije ne biste neugodno iznenadili. Pojedini automobili dolaze s ugrađenim navigacijskim sustavom koji ne ovisi o roamingu i internetu, a jedan je od njih i naš Citroën C4X, čiji će vam napredni navigacijski sustav My Citroën Drive pomoći da lako pronađete put do svoga odredišta uz obavijesti o prometu u stvarnom vremenu, cijene goriva i prisutnosti radara za brzinu. Prije polaska istražite rute, provjerite uvjete na cestama i imajte rezervni plan ako se suočite s neočekivanim izazovima.


 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Citroën po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju