Kojim ulicama teče cesta vašeg života? Iako vas mnoge od njih podsjećaju na nešto lijepo i često ste subjektivni prema njima, ulice su mjesta gdje život buja, na kojima se razgovara, na kojima se provodi vrijeme. Neke su više, neke manje cool, a ekspertni tim s portala Timeout i ove se godine potrudio proglasiti „najcool“ ulicu Europe!

Ulice je odabrao tim lokalnih stručnjaka (pod ovim se misli stručnjaka u svom gradu), koji su se svaki založili za uključivanje svoje omiljene lokalne ulice. Neke koje su se našle u najužoj konkurenciji bile su Gerrard Street u Londonu, Consell de Cent u Barceloni i Oranienstraße u Berlinu – ali Rua da Boavista u Lisabonu proglašena je najcool ulicom Starog kontinenta.

Spomenuta ulica prolazi kroz lisabonsku četvrt Cais do Sodre, koja je nekoć bila poznata praktički isključivo po noćnom životu. Ipak, ulica je sve modernija, pa se danas ovdje sjajno jede, pije i šopingira.

Rua da Boavista Rua da Boavista (Foto: Getty Images)

„Malo je četvrti u Lisabonu proživjelo toliko života kao Cais do Sodré, četvrt koja je prerasla svoju ostavštinu noćnog života i postala mjesto za kupnju, obiteljski ručak i večeru s prijateljima,” rekla je Vera Moura, urednica časopisa Time Out Lisabon. „Rua da Boavista izvrstan je prikaz novog poglavlja susjedstva: središnja ulica na kojoj neprestano niču nove mogućnosti za jelo, piće i kupnju.“

Ipak, iako je Rua da Boavista proglašena najcool ulicom Europe, u ukupnom svjetskom poretku završila je na „tek“ na sedmom mjestu. Zlatnom medaljom okitila se High Street U Melbourneu, srebro je pripalo ulici Hollywood Road u Hong Kongu, a bronca East Eleventh ulici u teksaškom Austinu.

Uostalom, da ne duljimo, cijeli popis možete vidjeti na sljedećoj poveznici.

Europski otok vječnog proljeća: Raj za planinare u kojem ćete vidjeti šume i staze kakve ne postoje nigdje drugdje Madeira Madeira Staze uz vodene tunele u Madeiri +0 Staze uz vodene tunele u Madeiri

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju