Jedna provokatorska stranica nedavno je napravila istraživanje i upitala aktualne pilote što bi rekli, kada bi mogli više komunicirati s putnicima. Njihove odgovore saznajte u nastavku.

„Zaboravili smo isključiti znak za obavezno vezanje“
Možda ste i vi primijetili, no piloti tvrde kako se im često dogodi da jednostavno zaborave isključiti znak za obavezno vezanje, iako je posljednjih, recimo, 45 minuta u zraku totalni mir. Neki piloti taj znak čak znaju ostaviti upaljenim tijekom cijelog leta, samo da im se ne bi prešetavali pijani navijači.
Uf, ti piloti… Pa moramo malo popiti da se opustimo!

„Nemojte piti kavu“

Ovo je savjet kojeg bi piloti udijelili svakom prijatelju koji putuje avionom. „Ta smeđa voda koju na zrakoplovu dobijete jednostavno nije pitka. To je čista kemikalija“.
S ovim se moramo složiti. Dajte nam gin-tonic, i povećajte volumen pivima!

"Turbulencije su zakon, i nisu big deal"
Iako vas zamole za se za vrijeme turbulencija vežete, piloti tvrde kako turbulencije baš i nisu opasne za let. Najkritičniji trenuci su svakako polijetanje i slijetanje zrakoplova, a tih nekoliko trzaja u zraku zasigurno neće srušiti avion!
Pa sad, tko je jednom doživio poniranje...

"Plaćeni smo manje nego što mislite
"
"Mnogi od nas smo kao malo željeli biti piloti. Nekima je san uspio pa su tako danas dio zračne elite koja svakodnevno u svojim rukama ima stotine putnika." No istina je, piloti za posao koji obavljaju i nisu baš dobro plaćeni.
Ipak je to ogroman rizik, svaki dan druga država i hotel, zgodne stjuardese kao docimerice, uniforma, slatkiši iz avionskog bifea... Ma koga oni to zezaju!?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju