Joe&Joe hostel u Beču postao je hit na društvenim mrežama zbog svoje neobične lokacije. Ovaj moderno opremljen hostel nalazi se na petom i šestom katu salona namještaja – točnije unutar velike IKEA-e u blizini željezničkog kolodvora Wien Westbahnhof.

Neobična lokacija zbunjuje sve one koji se radije služe Google kartama nego provjeravaju savjete pod rubrikom Kako doći do nas na internetskim stranicama ovog hostela, te imaju problema kad moraju pronaći ulaz.

Ulaz u IKEA-u je i glavni ulaz u ovaj hostel. Potrebno je pokretnim stepenicama popeti se na peti kat – kroz IKEA-in showroom, pa čak i popularni švedski restoran prije nego što stignete do recepcije i bukirate krevet po želji.

Terasa na 7. katu zgrade Terasa na 7. katu zgrade (Foto: Booking.com)

Svoje iskustvo prijavljivanja u Joe&Joe hostel snimila je kanadska backpackerica Jess Braun, a kratki video koji je objavila na TikToku ubrzo je postao viralan s više od 2,3 milijuna pregleda.

"Iskreno govoreći, biti jedan kat poviše IKEA-inog restorana zaslužuje ocjenu 10/10," napisala je Jess na svojem TikToku te pokrenula raspravu o ovom hostelu koji je iznimno popularan među mladim putnicima.

@jesskbraun Honestly being one floor above the ikea food court is a 10/10 rating from me #vienna #viennacity #joandjoe #ikea #austria #europeansummer #traveltiktok ♬ angeleyes - malin

Komentatori na TikToku koju su bili u hostelu ističu da je sve čisto i lijepo organizirano, vibra je super, a zaposlenici su ljubazni i puni korisnih informacija.

Joe&Joe hostel obuhvaća tristotinjak kreveta koji su raspoređeni na dva kata u različitom kombinacijama – odabrati možete sve od privatnih soba do zajedničkih prostorija s deset kreveta.

 

Hostel na petom i šestom katu salona namještaja Hostel na petom i šestom katu salona namještaja (Foto: Booking.com)

U sklopu hostela nalazi se zajednička kuhinja, dvorana za karaoke, a koristiti se možete i barom na vrhu zgrade s kojeg puca prekrasan pogled na Beč.

Sobe se mogu bukirati preko Bookinga po cijeni od oko 50 eura naviše – ovisno o tipu smještaja koji preferirate. Dio šarma ovog hostela otkrijte u fotogaleriji na početku teksta.

Idealna vikend destinacija: Stvari koje ne smijete propustiti u predivnom Beču Beč - 1 Beč - 2 Beč - 3 +3 Beč - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju