Ovog puta, u subotu 13. srpnja idemo kod naših susjeda u Sloveniju - točnije u Kostel, koji se nalazi odmah preko granice i vrlo je blizu Gorskom kotaru. Ovaj obilazak nastao je upravo u suradnji sa Zavodom za kulturu i turizam iz Kostela sa željom promocije skrivenih ljepota ruralnih prostora.

Kakav je plan? 

Očekuje vas šetnja životopisnom stazom Pot Mikulovega vraga tijekom koje ćete se kretati po gustim crnogoričnim šumskim predjelima i otvorenim prostranim livadama. Posjetiti će se i obiteljska farma Izletniška kmetija Padovac gdje vas očekuje okrijepa dobrodošlice uz domaću štrudlu i likere te sok, a to će biti i fantastična prilika razgledati domaće životinje poput krava i konja. Uz lokalnu Slovensku vodičicu, čuti ćete mnoge zanimljivosti o ovom dijelu Slovenije, a svi ljubitelji srednjeg vijeka biti će posebno oduševljeni obilaskom impoznatnog dvorca Kostel smještenog na strmoj stijeni.

To nije sve! Ovo divno druženje završavamo degustacijom domaćeg sira i lokalne delicije iznenađenja uz rakijicu te mogućnost kupnje domaćih proizvoda poput lokalnog craft piva ili ledenog biljnog čaja. Podržite turizam na ruralnim prostorima i pridružite se ovom zanimljivom obilasku organiziranom sa srcem i željom za novom suradnjom između dvije male regije Slovenije i Hrvatske.

Gdje se vidimo? 

Dužina rute je ukupno 5 km - radi se o laganom obilasku sa kraćim blagim usponima. Mjesto okupljanja je kod dvorca Kostel u Sloveniji, u 10 sati. Za sudjelovanje je potrebna prijava na e-mail: info@lynxandfox.com. Trajanje obilaska je otprilike 3-4 h te uključuje vrijeme za hodanje, pauze za priče vodiča, degustacije, obilazak dvorca, odmor. Idealno je za individualne posjetitelje, parove, obitelji s djecom starijom od 5 godina koja se mogu kretati u laganom tempu odraslih. Ovaj obilazak nije pogodan za osobe s poteškoćama u kretanju zbog zdravstvenih problema, a psi neka ovoga puta ostanu doma. 

Što je u cijeni?

Cijena kotizacije uključuje: organizaciju i turističko vođenje, domaću štrudlu, piće i sok dobrodošlice u Turističkoj kmetiji Padovac, degustaciju sira i domaće delicije iznenađenja, ulaznicu i vođeni obilazak u dvorac Kostel, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.) i iznosi 20€ za odrasle i 10€ za djecu.

Ovaj obilazak produkt je jačanja veza i parnerstva koje su ostvarene kroz prijavu zajedničkog Interregovog projekta Kupa Reunite! usmjerenog prema izgradnji uzajamnog povjerenja lokalne zajednice kupske doline. Obje strane nestpljivo očeuju rezultate jer je projektom predviđeno organiziranje dvaju prekograničnih festivala pod zajedničkim sloganom "Dolina Kupe ponovo ujedinjena". Cilj je projekta na bilateralnom festivalima hrvatskoj i slovenskoj lokalnoj zajednici pružiti priliku za učenje o prekograničnoj tradiciji, kulturi, običajima te identitetu koje su tijekom godina izgubljene.

Organizatori Zavod za turizam i kulturu Kostel i Lynx and Fox vas srdačno očekuju te ako imate bilo kakvih pitanja možete ih poslati na mail info@lynxandfox.com ili ih postaviti telefonski na 091/182-9892. 

Luksuzni godišnji po prihvatljivoj cijeni: Ponuda za odmor u koju je sve uključeno i to za cijelu (sretnu) obitelj Morenia Podaca - 5 Morenia Podaca - 4 Morenia Podaca - 1 +2 Morenia Podaca - 6

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju