Turističko – informativni centar Klopotec i Mecsek Discovery Center nove su turističke atrakcije na kojima su dobrodošli svi zaljubljenici u prirodu i aktivan odmor.

PR PR (Foto: PR)

Turistički kompleks smješten na pitomačkom vinogradskom dijelu Bilogore – Kladarskom bregu - sastoji se od vidikovca s klopotcem visine 8 metara, vinskog podruma i posjetiteljske hiže, a Mecsek Discovery Center, smješten u neposrednoj blizini Pustolovnog parka Mecsextrém, dio je turističke ponude šumarije Mecsekerdő.

Biciklizam, pješačenje, promatranje ptica, rekreacija na šumskim sadržajima, dio je ponude Centara koji ljubiteljima prirode i promatračima ptica, biciklističkim turistima, avanturistima i eno – gastro hedonistima, uz edukativne sadržaje prikazane putem multimedijskih uređaja, pružaju potpun doživljaj obje destinacije, svim osjetilima.

PR PR (Foto: PR)

Nemate potrebnu opremu? Mislili smo i na to pa tako u našim posjetiteljskim Centrima možete pronaći svu opremu koja je potrebna za prvođenje odabranih aktivnosti.

Pogled sa Bilogore ili pogled sa planine Mecsek, izbor je Vaš.

Projekt EAGLE („Enhancing the Adventure Generating Local Environment Pitomača-Pecs“) Općine Pitomača, TZO Pitomača i Šumarije Mecsekerdő Zrt. iz Pečuha, odobren je za financiranje u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Broj ugovora o bespovratnim sredstvima je: HUHR/1901/2.1.2/0109.

PR PR (Foto: PR)

Cilj projekta je doprinijeti razvoju turističkog potencijala regije kroz specifično vrednovanje prirodne i kulturne baštine, privući posjetitelje stavljajući vinogradarsko područje naše općine na kartu turističkih destinacija šire regije, pri čemu je ključna prekogranična suradnja s Pečuhom.

PR PR (Foto: PR)

Vrijednost projekta je 1,65 milijuna eura, od čega su 85% bespovratna sredstva Europske unije.


Više informacija o projektu možete pronaći na službenoj web stranici projekta: https://eaglehuhr.eu/hr/

PR PR (Foto: PR)

PR PR (Foto: PR) PR PR (Foto: PR) PR PR (Foto: PR) PR PR (Foto: PR) PR PR (Foto: PR)

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju