Ako ste zreli za jedan hedonistički vikend, zadnji pozdrav ljetu i toplom moru, prva dva vikenda u listopadu bit će idealna da se otisnete iz Novigrada i hotela Blu Mare u novu gastroavanturu. Za vas smo organizirali Italian Chef Weekend Experience, iskustvo koje spaja sve ono o čemu pišemo i kakav sadržaj tražite na našem portalu – vikend-putovanja i vrhunsku hranu. Noćenje s doručkom u predivnom hotelu te radionica na kojoj ćete steći uspomene i znanje za cijeli život, čine se kao dobitna kombinacija!

Hotel Blu Mare 3 - 14 Hotel Blu Mare 3 - 14 (Foto: PR)

I kojom kuhinjom započeti nego s onom omiljenom diljem svijeta – talijanskom, i to na mjestu gdje zvuci valova određuju ritam vašeg boravka.

Smješten u slikovitom gradiću Novigradu na zapadnoj obali Istre, hotel Blu Mare predstavlja pravu oazu luksuza i opuštanja. Ovaj boutique-hotel, poznat po svojoj intimnoj i umirujućoj atmosferi, idealno je odredište za one koji traže bijeg od svakodnevice uz vrhunsku uslugu i prekrasne prirodne ljepote.

Hotel se nalazi samo nekoliko koraka od mora, što gostima omogućava da uživaju u pogledu na plavetnilo iz gotovo svake sobe modernog dizajna kod koje se mislilo na svaki detalj kako bi se gostima pružio intiman i umirujući doživljaj.

Soba s pogledom na more u hotelu Blu Mare Soba s pogledom na more u hotelu Blu Mare (Foto: PR)

Cjelokupno iskustvo opuštanja upotpunjuje i wellness, u kojem se bez ustručavanja prepustite stručnim rukama njihovih masera i osjetite kako napetost samo nestaje, uživajte u spokoju sauna, prigrlite ravnotežu tijela i uma uz jutarnju jogu ili se samo izležavajte na ležaljkama dok slani povjetarac dodiruje vašu kožu, a more otkriva svoju panoramsku ljepotu.

Krenite u avanturu istražujući krajolike Istre kroz slikovite biciklističke ture, otkrivajući savršenu kombinaciju tjelesne aktivnosti i prirodne ljepote. Pustite svoje okusne pupoljke da uživaju uz naše gastronomske užitke i uhvatite samu srž Istre.

Okusi mediteranske kuhinje s pogledom na more, djelo chefa Stefana Cosattinija Okusi mediteranske kuhinje s pogledom na more, djelo chefa Stefana Cosattinija (Foto: PR)

Upustite se u kulinarsko putovanje u njihov skriveni dragulj, restoran Porporela, u kojemu jela potpisuje Stefano Cosattini, talijanski chef koji je kuhao u najboljim svjetskim restoranima od Italije i Francuske do Japana te se može pohvaliti s dvije osvojene Michelinove zvjezdice tijekom svoje karijere.

Posljednjih dvadesetak godina proveo je u Hrvatskoj kuhajući u našim najboljim restoranima i donoseći ljudima nevjerojatne okuse mediteranske kuhinje, a sada vodi kuhinju Porporele, u kojoj i dalje dokazuje da njegova ljubav prema kuhanju stvara umjetnost i živopisne priče na svakom tanjuru. Ovaj kulinarski majstor na svojim tanjurima pokazuje samu srž lokalne istarsko-mediteranske kulinarske umjetnosti dok vi uživate u trenutku, ispijajući svoje piće, a more vam služi kao pozadina.

Okusi mediteranske kuhinje s pogledom na more, djelo chefa Stefana Cosattinija Okusi mediteranske kuhinje s pogledom na more, djelo chefa Stefana Cosattinija (Foto: PR)

U listopadu će u dva vikenda grupicama od pet parova pokazati čari i tajne talijanske kuhinje, kako se od jednostavnih namirnica pravilnim tehnikama može napraviti spektakl na tanjuru. Želite li biti među njima i usput uživati u ovom malom obalnom gradiću s bogatom poviješću ili se uputiti u istraživanje "Terre Magice", prijavite se i ne propustite pokloniti si ovaj hedonistički izlet po promotivnoj cijeni od 149 eura po osobi.

Odaberite datume od 5. do 6. listopada ili 12. do 13. listopada za svoju istarsku avanturu s talijanskim šarmom i uživajte u predivnom hotelu u noćenju s doručkom te radionici vrsnog majstora.

Novigrad nudi autentičan doživljaj Istre. Šetnja kroz stari grad otkriva uske kamene ulice, slikovite trgove i povijesne znamenitosti poput crkve sv. Pelagija i Starog gradskog zida. Idealna je polazišna ili završna točka istraživanja toga prekrasnog poluotoka.

U blizini se nalaze i poznate prirodne atrakcije poput Nacionalnog parka Brijuni i Limskog kanala, savršene za dnevne izlete. Posjetite čarobni Rovinj, živahni Poreč i u blizini špilju Baredine ili povijesnu Pulu. Otkrijte čari malih gradića na istarskim brežuljcima kao što su Motovun ili Grožnjan i posjetite mnogobrojne vinarije u kojima uz čašu vina, maslinovo ulje, tartufe, tradicionalne tjestenine, izvrsne sireve i blaga iz mora svaki trenutak postaje pravi užitak.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Blu Mare po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju