Nedostaje li vam bezbrižnost koju donosi ljeto, glad za opuštanjem i uživanjem možete utažiti na hedonističkom vikendu u Istri, gdje vas čeka Italian Chef Weekend Experience, iskustvo koje putovanja i vrhunsku hranu.

Priželjkujete li otisnuti se u gurmansku avanturu, sačuvajte jedan od dva vikenda u listopadu (5.-6.10 i 12.-13.10) za novo iskustvo u Novigradu, na zapadnoj obali Istre, u hotelu Blu Mare. Noćenje s doručkom u luksuznom hotelu te radionica na kojoj ćete steći uspomene i znanje za cijeli život itekako su dobar razlog za pakiranje kufera.

Chef Stefano Cosattini Chef Stefano Cosattini (Foto: PR)

Upustite se u kulinarsko putovanje u restoranu Porporela, gdje jela potpisuje Stefano Cosattini, talijanski chef koji je kuhao u najboljim svjetskim restoranima od Italije i Francuske do Japana. Vrsni chef se može pohvaliti i s dvije Michelinove zvjezdice kojima je nagrađen tijekom svoje karijere.

Stefano Cosattini je kuhao u ponajboljim hrvatskim restoranima, a sada vodi kuhinju Porporele, u kojoj i dalje dokazuje da njegova ljubav prema kuhanju stvara umjetnost i živopisne priče na svakom tanjuru. Ovaj kulinarski majstor na svojim tanjurima pokazuje samu srž lokalne istarsko-mediteranske kulinarske umjetnosti.

Okusi mediteranske kuhinje s pogledom na more, djelo chefa Stefana Cosattinija Okusi mediteranske kuhinje s pogledom na more, djelo chefa Stefana Cosattinija (Foto: PR)

Što očekivati na radionicama?

U listopadu će u dva vikenda grupicama od pet parova pokazati čari i tajne talijanske kuhinje, kako se od jednostavnih namirnica pravilnim tehnikama može napraviti spektakl na tanjuru. Želite li biti među njima i usput uživati u ovom malom obalnom gradiću s bogatom poviješću ili se uputiti u istraživanje Terre Magice, prijavite se i ne propustite pokloniti si ovaj hedonistički izlet po promotivnoj cijeni od 149 eura po osobi. Odaberite datume od 5. do 6. listopada ili 12. do 13. listopada za svoju istarsku avanturu s talijanskim šarmom i uživajte u predivnom hotelu u noćenju s doručkom te radionici vrsnog majstora. Na radionicu se možete prijaviti ovdje.

Hotel Blu Mare u Novigradu - 16 Hotel Blu Mare u Novigradu - 16 (Foto: PR)

Istraživanje Istre 

Boutique-hotel se smjestio na samo nekoliko koraka od mora, a osim intimnog ugođaja i modernog dizajna nudi i umirujući pogled na plavetnilo, kao i wellness s masažama, saunom i jutarnjom jogom. Novigrad je odlična baza za istraživanje ljepota uzbudljivog poluotoka, bilo automobilom ili biciklističkim i pješačkim stazama. U blizini se nalaze i poznate prirodne atrakcije poput Nacionalnog parka Brijuni i Limskog kanala. Posjetite čarobni Rovinj, živahni Poreč i u blizini špilju Baredine ili povijesnu Pulu. Otkrijte čari malih gradića na istarskim brežuljcima kao što su Motovun ili Grožnjan i posjetite mnogobrojne vinarije u kojima uz čašu vina, maslinovo ulje, tartufe, tradicionalne tjestenine, izvrsne sireve i blaga iz mora svaki trenutak postaje pravi užitak. 

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju