Javna ustanova Baraćeve špilje, otvorila je vrata novoopremljenog centra podzemne baštine, nedaleko od već prepoznatljivih Baraćevih špilja. Centar će biti otvoren za posjetitelje tijekom cijele godine, a njegovi sadržaji prilagođeni su za sve uzraste.


Na svega sat i pol vožnje od Zagreba te na 20 minuta od našeg najpoznatijeg Nacionalnog parka Plitvička jezera, u općini Rakovica, smjestile su se Baraćeve špilje.
Baraćeve špilje jedan su od skrivenih dragulja podzemlja, desecima tisuća godina u njima su se stvarali tragovi prošlosti, koji će sada u Speleonu – centru podzemne baštine, po prvi puta ugledati svijetlo dana.


Tako će u Speleonu biti izložen pravi mali vremeplov; od srednjeg vijeka do pleistocena. No ono što će ovaj vremeplov učiniti posebnim svakako su nesvakidašnji sadržaji u postavu, tako posjetitelje očekuju hiperrealistične životinje izumrlih vrsta, osjetilna komora s prilagođenim uvjetima jednakim onima u špilji. Čitav postav popraćen je nizom suvremenih, multimedijalnih modela interpretacije kao što su maketarski prikazi, lcd ekrani, smartglass, replike, animacije, multitouch ekrani.

Speleon – centar podzemne baštine izlet je za cijelu obitelj, tako je za one najmlađe kreiran speleo poligon, odnosno dječja igraonica inspirirana speleologijom i ledenim dobom, a korištenje iste je besplatno za sve posjetitelje centra. Očekuju vas i besplatan parking u sklopu objekta, caffe bar, suvenirnica, speleoloteka i atrij s hiperrealističnim životinjama.

Tijekom cijele veljače u prodaji su ulaznice po promotivnim cijenama, odnosno čak 35% popusta na individualne ulaznice. Obilazak za djecu mlađu od 7 godina je gratis, a u cijenu ulaznice uključeno je i stručno vođenje. Više informacija o radnom vremenu i cijenama potražite na: https://baraceve-spilje.hr/posjeti-speleon/


Otkrijte koje su životinje hodale našim prostorima prije 70 000. godina, upoznajte se sa stanovnicima Speleona, oči u oči sa špiljskim lavom, vunastim nosorogom, hijenom i ostalim zvijerima ledenog doba. S kakvim se sve preprekama susreću speleolozi… možete li ih i vi uspješno savladati? Odgovore na ova i brojna druga pitanja doznajte u Speleonu - centru podzemne baštine!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju