Tamara Puhovski je u ljeto 2013. odlučila biciklom 'obvoziti', odnosno proputovati zemlju vatre i leda, zemlju s najvećim brojem objavljenih knjiga po stanovniku, zemlju koja se pokreće 100% iz obnovljivih izvora energije i u kojoj vladaju vilenjaci, ovce i konji, a gdje je od vjetra s glečera ledeniji jedino smisao za humor rijetkih starih Vikinga koji žive na ovom otoku.

Uz priču o tome kako svi dobri planovi uvijek propadnu (a što je i početak avanture), kako su stari Vikinzi glasali u prvom parlamentu na svijetu i zašto to još uvijek rade, pokušat će se odgovoriti i na prastaro pitanje - je li moć prihvaćanja ujedno i najvažniji element preživljavanja? K tome, saznat ćete i niz korisnih savjeta o konjskom jeziku, o putovanju u jednu zemlju, a istovremeno razgledavanje više planeta, o tehnikama i umijeću pregovaranja s vilenjacima. Tamara će prisutnima otkriti i kako osigurati da se s godišnjeg vratite sigurni i mirni da ćete sve impresionirati svojim fotkama na fejsu a pojasnit će i kako za pravu avanturu nisu nužni novac, vrijeme, hrabrost a ni kondicija.

Pričat će se, dakle, o Islandu, avanturi i potrebi za divljinom, gledat će se fotografije snimljene s bicikla drhtavom mokrom rukavicom te će se raspraviti koji je najbrži put kojim se može krenuti za Island. Detalje potražite na Facebooku!