Iskustva gostiju u Hrvatskoj su baš kao i drugdje na svijetu - šarolika, a svoje dojmove, pohvale i pokude ostavljaju na forumima za putovanja, kao i internetskim stranicama koje se bave iznajmljivanjem smještaja.

Kako bismo potaknuli domaće iznajmljivače da porade na gostoprimstvu i greškama te kako bi shvatili koliko je svima nam bitno da za teško zarađeni novac dobijemo ono što oglašavaju izvukli smo neke od najgorih iskustava koja su, nažalost, turisti doživjeli uz Hrvatskoj. 

I dok najčešće kritike idu na račun čistoće ili uređaja koji ne rade, neki su se gosti požalili na neljubazne domaćine ili nemogućnost dogovora oko apartmana, a neke od njih pročitajte u nastavku. 

Sara_DZ17 na Tripadvisoru je podijelila svoje iskustvo iz Kaštela, gdje je bila, kako kaže, u "najgorem apartmanu svih vremena".

"Rezervirala sam smještaj zbog odličnih recenzija, ali apartman nije bio ni sličan onome na fotografijama. Nalazio se u drugoj zgradi, na drugoj lokaciji. Plaćanje karticom nije bilo moguće, ali to je bio manji problem. Nismo imali svjetla, a na pitanje gdje se pali vlasnica nam je rekla da su prethodni gosti pokvarili prekidač i da trenutno nema svjetla u kuhinji i dnevnom boravku jer ga nitko nije uspio popraviti (??!). Dakle, četiri dana uopće nismo imali svjetla osim jedne lampice. Osim što smo bili u mraku, krevet je bio užasan, premekan, a deke premale. Najgore iznenađenje bilo je ujutro, kada je sunce obasjalo apartman, pa smo primijetili prljavštinu. Posuđe je bilo masno i prljavo", požalila se Sara.

Ni Jamiet743 nije bio zadovoljan smještajem, a niti domaćinima na Hvaru.

"Kad smo stigli pred apartman u Hvaru, vlasnica nas je najprije ignorirala da bi nas konačno pustila u stan. Prve noći vlasnik stana iznenada je uletio u našu sobu i urlao na ljutitom hrvatskom iz nekog bizarnog razloga nepoznatog našoj grupi. Sljedećeg jutra ponovno je vikao na nas, a gospođa je mahala metlom. Ovo nije način na koji se razgovara s gostima", napisao je Jamiet743.

Regina se pak neugodno iznenadila u kampu nedaleko od Trogira jer već oko 18 sati više nije bilo tople vode: "Svake večeri djeca bi vrištala jer su se morala tuširati u ledenoj vodi. Bilo je grozno!"

Kim s Novog Zelanda također nije bila oduševljena smještajem u Hrvatskoj. Iako je apartman bio na super lokaciji, ništa drugo nije valjalo. Piše kako je hladnjak bio premalen i nije dobro hladio, pa im se pokvarila hrana. Zidovi su bili puni plijesni, a internet nije radio, pa nije mogla dovršiti posao koji je morala. Domaćini su navodno rekli kako će to popraviti, ali nisu.

Turist/Ilustracija Turist/Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Eyoholup je pak na Redditu opisao negativno iskustvo kada je krenuo na obiteljski odmor u Hrvatsku. Kako kaže, rezervirali su luksuznu vilu i na putu do Hrvatske primili mail kako smještaj više nije slobodan, a vlasnici su predložili tri alternativne, slobodne vile. Nakon što su se odlučili za jednu od tih, ponovno su dobili mail kako ta nije slobodna i više im se nisu javljali.

Krzysztof iz Poljske smještaj u Dubrovniku je ocijenio jedinicom i napisao:

"Nismo dobili sobu koju smo rezervirali jer je netko bio u njoj, a vlasnik u tome nije vidio problem (jer što učiniti kada je soba zauzeta). U sobi su utičnice počupane iz zidova, balkonska vrata razbijena, pa se nije moglo izaći, mravi su bili doslovno posvuda, a namještaj se raspadao u rukama. Takve sobe se ne bi trebale iznajmljivati jer jednostavno ne zadovoljavaju nikakve standarde", objasnio je Poljak.

Maria iz Kolumbije također ne bi preporučila dubrovački apartman u kojem je odsjela: "Madrac je bio vrlo neudoban, trebali bi ga promijeniti, kao i jastuk, a opruge se osjete i čuju dok ležite."

Enrico iz Italije podijelio je negativno iskustvo s ljetovanja u Hrvatskoj: "Soba je bila prljava, puna paučine i prašine. Nakon što smo se potužili, došla je čistačica koja je metlom pokupila paučinu, a sobu je tek prešla mokrom krpom, bez temeljitog čišćenja."

Čistoća je velik problem bila i Poljaku Tadeuszu na Braču:

"Da biste došli do stana, morate proći kroz prljavo dvorište. Klime nema, tek ventilator. Na policama stoje stare obiteljske fotografije, a ormari su puni raznih stvari stanara", opisao je svoj boravak.

No, osim negativnih recenzija, srećom, ima i pregršt pozitivnih kojima se turisti zahvaljuju srdačnim domaćinima na lijepom iskustvu i odmoru u Hrvatskoj. Navijamo da takvih u budućnosti bude što više. 

Najstrmije u Europi: Ulice u kojima se stanari služe trikovima da im auti ne otkližu Najstrmija ulica u Europi Ulica Ffordd Pen Llech Ulica Baldwin u Dunedinu +0 Ulica Vale u Bristolu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju