Coumshingaun Lough, irsko jezero u okrugu Waterford koje se ugnijezdilo između planina Comeragh, jedno je od najljepših jezera u cijeloj zemlji. Mirna voda okružena stijenama prizor je koji nagrađuje planinare koji se popnu do predivnog vidikovca. Coumshingaun Lough strateški je smješten između tri mjesta koja mogu poslužiti kao baza za putovanje: Dungarvan, Waterford i Clonmel.

Prelaženje kružne rute koja vodi do pogleda na jezero preporučuje se samo iskusnim planinarima s primjerenom opremom u dobroj formi. Hodanje po liticama bez zaštite, šesto po blatnjavom terenu traži oprez i koncentraciju, a ne savjetuje se onima koji imaju strah od visine.  Iako je vrijeme u Irskoj nepredvidljivo, između svibnja i rujna najveće su šanse da će vas poslužiti, a zimi se izleti ne preporučuju zbog snijega i leda. 

Parkiralište Coumshingaun Lough najbolje je mjesto za početak rute koju iskusni planinari prolaze za otprilike četiri do pet sati. Oni koji su dovoljno hrabri mogu se spustiti do jezera, ali valja imati na umu da je voda ledena.

Ideje za nezaboravan vikend: Hrvatske planine koje bi svi, za početak, trebali posjetiti Risnjak Učka - 8 Zavižan +4 Highlander Velebit - 9

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju