Ring of Kerry je dio Irske u koji rado zalaze ljubitelji prirode, ali unatoč svojoj veličini nije naročito razvikan.

Želite li doživjeti Irsku kakvu zamišljate uz keltske pjesme – zelenu, prostranu, s kravicama koje odmaraju kraj kamenih kućica na moru – Ring of Kerry je mjesto koje morate posjetiti.

Riječ je o poluotoku na jugozapadu Irske koji obuhvaća nekoliko manjih gradova i onu autentičnu, ruralnu stranu Irske. Ring of Kerry je konkretno cesta koja vodi oko njega, omogućujući odličan panoramski razgled cijelog mjesta. Iako, naravno, preporučuje se da izađete iz auta i prošeteće, sudjelujete u aktivnostima koje lokalci nude, te prenoćite kad shvatite koliko je ovdje lijepo.

Pronaći ćete osamljene široke obale na kojima se pogled pruža unedogled i vidikovci s kojih promatrate oceanske daljine, oštre litice koje skrivaju male samostane, pješčane plaže na kojima možete jahati konje, jezera Killarneya koja možete obići kočijom ili čak kajakom, pubovi u kojima svira narodna glazba a najbolje pivo teče u potocima…

Farme koje ovdje leže još uvijek su „u pogonu“ pa ih možete obići i vidjeti kako izgleda svakodnevni život i rad farmera na polju.

Poznata atrakcija je utvrda Staigue, kružnog oblika i izgrađena od kamena. Stara je čak 2500 godina a posjetioci se ondje brzo pretvore u malu djecu željnu veranja i istraživanja napuštene utvrde.

Još poznatija atrakcija je tzv. Muckross kuća, prekrasna vila iz 19. stoljeća s čak 65 soba. Malo skromnija, ali jednako impresivna je kuća Derrynane. Pripadala je irskom političaru Danielu O'Connellu, a danas se smatra državnim spomenikom.

Ovdje su snimani i dijelovi Star Warsa, pa će vam mnoge agencije ponuditi i tematske izlete, a možete popiti pivo u istom pubu u kojem je pio i Luke Skywalker te odigrati društvenu igru (naravno, sve su vezane uz pivo) s ostalim entuzijastima.

Krug je dugačak čak 179 kilometara pa vam trebaju barem 3 sata da ga obiđete autom - i to pod pretpostavkom da nema prometa i stajanja. Ovo ga čini odličnom prilikom za jednodnevni izlet kad se „skrpamo“ nekome u dijaspori.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju