Idealno vrijeme za planiranje jesenskog odmora je upravo sada! Jesen donosi ugodno vrijeme, manje gužve i priliku za istraživanje dalekih destinacija. U ovom članku predstavit ćemo vam pet nevjerojatnih destinacija koje biste trebali razmotriti za svoj jesenski odmor. Svaka od njih ima svoje jedinstvene čari i atrakcije.

Sayulita, Meksiko

Prva destinacija na našem popisu je Sayulita, Meksiko. Ovaj maleni raj za surfere i ljubitelje plaže oduševit će vas svojom opuštenom atmosferom, šarenim ulicama i prekrasnim plažama. Mještani su iznimno srdačni, a osim surfanja, možete istražiti lokalnu kulturu, posjetiti trgovine s umjetničkim rukotvorinama i uživati u autentičnoj meksičkoj kuhinji.

Za smještaj možete razmotriti Hotelito Los Suenos ili Casa Love koja je uređena u autohtonom stilu. Za udoban boravak u Sayuliti, budžet od 70-100 eura dnevno za hranu i smještaj bit će dovoljan.

Atena, Grčka

Atena je jedan od najstarijih gradova na svijetu s bogatom poviješću i kulturnom baštinom. Jesen je idealno vrijeme za istraživanje bez ljetnih gužvi. Obavezno posjetite Akropolu, Nacionalni arheološki muzej i Plaku, staru četvrt Atene. Također, uživajte u ukusnoj grčkoj hrani koja je zapravo puno više od onog što mi znamo kao gyros. Za smještaj, razmotrite Electra Palace Athens ili AthensWay Apartments. Za razgledavanje Atene i uživanje u lokalnim jelima, računajte na budžet od 80-120 eura dnevno.

Esauira , Maroko

Iako je Maroko nedavno pogodio razorni potres, to nije razlog da zaobiđete ovu predivnu zemlju. Stanje se normalizira, a velika pomoć cijeloj zemlji u ovom trenutku može biti normalno odvijanje turizma.

Esauira u Maroku je treća naša destinacija. Radi se o slikovitom obalnom gradu s predivnim plažama, medinama i umjetničkom scenom. Jesen je idealno vrijeme za posjet, jer temperature padaju na ugodne razine. Prošetajte po medini, posjetite staru luku i ne zaboravite isprobati svježe morske plodove na tržnici. Smještaj možete pronaći u L'Heure Bleue Palais ili Madada Mogador. Za ugodan boravak u Essaouiri, planirajte budžet od 50-70 eura dnevno.

Oman

Oman nudi spektakularne pejzaže, od pustinja do planina i obale. Jesen je savršeno vrijeme za istraživanje zbog ugodnih temperatura. Posjetite Grand Canyon Oman, očaravajuće oaze, planinu Jebel Shams i staru tvrđavu Nizwa. Smještaj možete potražiti u The Chedi Muscat ili Desert Nights Camp. Za putovanje po Omanu, budžet od 100 do 140 eura dnevno bit će dovoljan. Istražite naš članak u kojem donosimo 5 razloga zašto posjetiti Oman.

Kerala, Indija

Kerala, često nazvana "Zemlja Božja" je očaravajuća savezna država na jugozapadu Indije. S svojim bujnim zelenim pejzažima, mirnim vodenim putevima i netaknutim plažama uz Arapsko more, Kerala je raj za zaljubljenike u prirodu. Ovaj obalni dragulj također se ponosi bogatom kulturnom baštinom, uključujući tradicionalne umjetničke oblike poput Kathakali te kuhinjom koja mami okuse kokosa i začina. Za smještaj, razmotrite Niraamaya Retreats ili Greenwoods Resort. Za putovanje po Kerali, budžet od 50-80 eura dnevno bit će dovoljan za hranu i smještaj.

Ovisno o vašim preferencijama i interesima, ove destinacije nude različite avanture i iskustva. Jesen je idealno vrijeme za putovanje jer ćete moći izbjeći ljetne gužve i uživati u ugodnijem vremenu. Bez obzira na odabir, pripremite se za nezaboravan jesenski odmor na jednoj od ovih prekrasnih destinacija.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju