Kada bismo predložili vrhunski spa tretman u predivnoj japanskoj dolini rijeke Yokoyu, okruženoj strmim liticama između kojih teku bezbrojni izvori vode, to bi već bio doživljaj sam po sebi. No, što kad bismo dodali i neobično društvo?

Dolina Jigokudani, koju zovu i Paklenom dolinom, trećinu godine nalazi se pod snijegom. Još u 19. stoljeću ovdje je otvoren spa gdje su turisti mogli uživati u vrućim kupeljima s predivnim pogledom. Nedugo poslije, priključili su im se japanski makaki iz obližnjih šuma.

Zbog gradnje u šumama, počeli su dolaziti u gradove, a kada ih je stanovništvo počelo tjerati iz gradova, došli su ovdje. Tko se zadnji smije, najslađe se smije. Sada je ovo područje i službeno nazvano Jigokudani park majmuna, a u njemu se smiju kupati samo majmuni.

Riječ je o tzv. „snježnim majmunima“ koji žive u uvjetima u kojima većina radije ne bi. A kada su nanjušili turiste, nanjušili su i potencijalno bogat izvor grickalica, hrane i zabave. Sada možete zateći i već zauzete izvore u kojima se kupaju cijele kolonije majmuna.

Zateći ćete ih kako zatvorenih očiju meditiraju u kupelji omamljeni parom, ili kako se igraju lovice po granama. Neki su posjetioci čak uočili male majmune koji rade kugle od snijega i „grudaju“ se.

Najpopularnije doba za posjet je zima kada je ovo područje prekriveno snijegom. Potpuno su imuni na turiste i možete im se diviti sa sigurne udaljenosti, ali bez diranja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju