Iako nam je svima daleko bliži i poznatiji Napulj u Italiji, valjalo bi svakako, ako vas put nanese na Floridu, posjetiti i ovaj Napulj. Naravno, prvo ćete vidjeti Miami, ali ako ostane vremena, valja svakako otići u ovaj grad i provjeriti zašto je njegova famozna Peta južna avenija toliko famozna...

Za početak, kažimo kako ovaj grad nije prevelik, te ga nastanjuje tek dvadesetak tisuća duša. Ipak, u njemu su vam ponuđene mnoge opcije za zabavu, bilo da je riječ o uživanju na plažama, ribolovu, razgledavanju muzeja Baker, šetnjom botaničkim muzejom ili jednostavno – guštanju.

Ipak, i da pitate u Americi po čemu je grad najpoznatiji, svi bi vam vjerojatno odgovorili da se radi o Petoj južnoj aveniji (Fifth Avenue South), ulici koja je oduvijek žila kucavica floridskog Napulja. Već dvadesetih godina 20. stoljeća, ova ulica postaje glavna. Tu je naime, izgrađena prva komercijalna zgrada, a već tridesetih, u blizini ulice niknulo je i igralište za golf.

Četrdesetih je razvoj nastavljen, pa je tako otvorena i prva banka, ali još važnije, sagrađen je Cambier Park, u kojem se danas održavaju brojni koncerti, festivali, ali uživa i u sportovima te pikniku. Šezdesetih i sedamdesetih razvoj je nastavljen, pa je ulica postala šoping meka, ali i mjesto gdje se mogu naći vrhunski restorani.

 

 

No pustimo prošlost i skoknimo u 2022. godinu. Danas ulica obiluje ugostiteljskim objektima, kazalištima, hotelima, no ipak, vrh svega čine trgovine. Tu se smjestio Louis Vuitton, ali i Port Royal Jewelers, mjesto na kojem morate pozvoniti da biste uopće ušli unutra. Jasno, ima i onih manje razvikanih i znatno jeftinijih trgovina, no ove neke je već doživljaj vidjeti. Također, sve to prati i ugostiteljska ponuda, tako da, nakon što vidite američki Napulj, sigurni smo da doma nećete otići razočarani.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju