Ljeto na Gradini ide dalje

Nakon svečanog otvorenja okupanog u svijetlosti 1000 svijeća i niza održanih programa, „Ljeto na Gradini“ za kolovoz najavljuje izbor događanja za sve ukuse - glazbeno-gastro događanje „Taste & Music“, monodramu Zijaha Sokolovića „Međuigre 0-24“, modno-scensku manifestaciju „City 45 20“, književnu večer „Ri lit na Gradini“, a za kraj mjeseca ambijentalno-tematsko događanje „Light Transformation Gradina“.

Doživite proslavu Vele Gospe u Svetištu Majke Božje Trsatske

Davne 1291. godine trsatski su drvosječe ugledali kućicu u šumi koje prije nije bilo. Po predaji, bila je to nazaretska kućica Blažene Djevice Marije, koju su, iz straha od turskog osvajača, anđeli prenijeli na Trsat gdje je stajala pune tri godine i sedam mjeseci. Danas se na tom mjestu nalazi Gospino svetište poznato po hodočašćima brojnih vjernika, a posebno je dojmljiva središnja svetkovina Velike Gospe 15. kolovoza.

Izložba serijala Prijatelji mora: "Crno-bijelo šezdesetih“

Petu godinu za redom atraktivna izložba projekta „Prijatelji mora“ obilazi trgove i rive hrvatskoga Jadrana.

Ovog ljeta izložba „Crno-bijelo 60-ih“ gostuje u 13 hrvatskih destinacija, a na riječkom će se Korzu moći pogledati od 22. do 29. kolovoza. Izložba na 62 velika formata predstavlja umjetničku fotografiju nastalu 60-ih godina prošlog stoljeća s tematikom života hrvatskoga Jadrana. Radove je selektirao stručni tim festivala „Rovinj Photodays“, a prikupljeni su iz fundusa nacionalnih muzeja te privatnih zbirki.

Modni svijet seli se na Riječke stepenice

Riječke stepenice, modna manifestacija večernjih haljina i odijela renomiranih hrvatskih modnih kuća i dizajnera održava se svake godine krajem kolovoza na stepenicama pored Grand hotela Bonavia.

Ovo atraktivno događanje najznačajnije je i najveće modno događanje u regiji te jedno od vodećih u Hrvatskoj. Cilj projekta Riječke stepenice je promocija i poticanje razvoja hrvatske tekstilne industrije, kroz promociju velikih hrvatskih modnih kuća i hrvatskog dizajna, a brojni izlagači, sudionici i mediji koji se svake godine odazovu manifestaciji prepoznali su u njoj važan gospodarski značaj za domaću modnu i tekstilnu industriju. Riječke se stepenice ovu godinu održavaju 29. kolovoza s početkom u 20.30 sati, a u slučaju kiše manifestacija će biti održana 5. rujna.

Doživite Rijeku s mora uz Rijeka Tour

Nema svatko priliku vidjeti Rijeku s mora, ali od 8. kolovoza tu će mogućnost imati svi, jer tada kreću brodski izleti Rijeka Tour u organizaciji Paragvaj Linea.

Rijeka Tour traje oko sat i pol, a uključuje panoramski razgled Rijeke s morske strane, uključujući razgled industrijske baštine grada, stare tvornice „Torpedo“ te Riječke luke. Izleti će kretati svaki petak tijekom kolovoza i rujna u 19.30 sati s Gata Karoline Riječke. Brod je kapaciteta 12 osoba, ali ukoliko se ukaže potreba, na liniji može voziti i veći brod, te će biti moguće dogovoriti i alternativne termine. Karte po cijeni od 125 kn (50 % popusta za djecu ispod 12 godina) se prodaju na brodu prije polaska, a moguće je napraviti rezervaciju mjesta u Turističkom informativnom centru, na adresi Korzo 14.

Muzejska kartica

Četiri riječka muzeja – Prirodoslovni muzej Rijeka, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Muzej grada Rijeke i Muzej moderne i suvremene umjetnosti – okupila su se u projektu "Muzeji zajedno" kojem je cilj intenziviranje suradnje na više područja, a posjetitelji su time dobili mogućnost kupnje zajedničke ulaznice.

Osim četiri navedena muzeja, karta uključuje i ulaz u dislocirane zbirke Pomorskog i povijesnog muzeja u Kastvu i Dobrinju, dislociranu izložbu u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi, a karta vrijedi i za izložbe u Malom salonu. Cijena je 30 kuna za odrasle osobe, 50 kuna za obitelj te 10 kuna za djecu, studente i umirovljenike, a karta vrijedi 48 sati od trenutka kad je kupljena.

Detalje potražite na stranici Visit Rijeka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju