Hotel Galeria Spirit ili, kako ga vlasnik voli opisivati, "Galerija za samorazvoj" nalazi se u širem centru Bratislave, u neposrednoj blizini željezničkoga kolodvora, na idealnoj poziciji za obilazak i upoznavanje slovačke metropole.

Osim riječi hotel u imenu, Galerija Spirit zapravo i ne podsjeća previše na smještaj koji ćete obično unajmiti. Oni koji su u njoj odsjeli, različitih su dojmova, što vjerojatno ovisi o onome što su očekivali i – koliko su gadljivi. Naime, što se tiče soba - radije zamislite hostel nego hotel, a što se tiče opremljenosti, upoznajte srdačnoga vlasnika slikara i, opet, zamislite da ste kod čovjeka doma, za simboličnu cijenu, koliko će vas i izaći noćenje u Hotelu Galerija Spirit.

Možete noćiti u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim ili čak 12-krevetnoj sobi, a cijena će, na platformi Booking.com, biti dvadesetak eura po osobi po noćenju. Ovdje baš ništa nije sterilno, pa je i posteljina različita, kao i ručnici. Aparati s grickalicama, parking, doručak, najam bicikala i sve te neke očekivano-turističke stvari dobit ćete i ovdje, ali sve će drugo biti sasvim posebno.

Lokalno je ovaj hotel poznat kao "Kuća leptira", a prepoznatljiv je u čitavom svijetu zbog šašave arhitekture, šarene fasade i snažnog avangardnog tona. I ako se ne odlučite odsjesti ovdje, prošećite i opalite koju fotku, jer će ovaj razigrani hotel sjajno stajati na svakom, stvarnom ili virtualnom zidu.

Za odvažan dizajn i jedinstven spoj suvremene arhitekture i urbane umjetnosti zaslužan je arhitekt Štefan Polakovič, koji ne slijedi ustaljene norme nego hrabro odlučuje napraviti raskošnu "vizualnu gozbu" za goste i prolaznike.

Tema hotela je wellness u širem smislu, mentalnom, samospoznajnom, umjetničkom i – nutricionističkom. Tako se možete razvijati slikajući u inspirativnom okruženju, u vrtu ili na balkonu, dekorirati sobu u kojoj odsjedate slikom koju odaberete, ali i dobiti besplatne dodatke prehrani prema vašim potrebama.

Za "turizam samospoznaje", inspirativno okruženje za osobni razvoj, odlučio se vlasnik, slikar, kvantni fizičar i vizionar sretne budućnosti, koji je želio stvoriti umjetničku oazu u kojoj će se sretati i istomišljenici i širiti pogledi na svijet. Najveća većina posjetitelja složit će se da je uspio postići izuzetno toplu i kreativnu atmosferu.

Od rugla do zaštitnog znaka malenog sela: Kuća u oblacima koja izgleda kao iz bajke Kuća u oblacima - 6 Kuća u oblacima - 5 Kuća u oblacima - 4 +2 Kuća u oblacima - 3

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju