Ovaj članak nije za svakog i možda ga ne bi trebali čitati strašljivi. A svi oni koji imaju „hrabro srce“, neka se prepuste i s užitkom pročitaju zanimljivosti koje s portala Independent donosimo o strašnoj šumi usred Transilvanije, nakon koje ćete se više bojati nje, nego grofa Drakule

„Nalazimo se usred Čistine (namjerno velikim slovom). Stabla ovdje nema, a prema dostupnim zapisima, ovdje nikad ništa nije raslo“. „Od kad sam prvi put došao ovamo, našao sam 60 ljudi koji su pokušavali ući u drugu dimenziju“ – objašnjava vodič Alex. Početak je to reportaže novinarske britanskog Independenta o navedenoj, strašnoj šumi.

Hoia Baciu (Rumunjska) - 3 Hoia Baciu (Rumunjska) - 3 (Foto: Getty Images)

Šuma Hoia Baciu, nalazi se u blizini drugog rumunjskog grada po veličini, Cluj – Napoce. Nazivaju je najjezivijom šumom na svijetu, a Čistina je, kako kaže vodič, najjezivije mjesto u cijeloj šumi. Prkosi istraživanjima znanstvenika i privlači rumunjske vještice, Amerikance s mačevima i ljude koji pokušavaju očistiti šumu od zla putem joge.

Strancima je ipak, prva asocijacija na strah u Rumunjskoj Vlad Tepeš, odnosno grof Drakula. No turisti koji dolaze u Rumunjsku zbog iskustva s Drakulom vjerojatno će otići razočarani, jer je Drakula ovdje nacionalni heroj. A dvorac Bran, najizrazitija atrakcija s temom Drakule, ima prilično slabu vezu s djelom Brama Stokera. Zato „strah“, valja potražiti u ovoj šumi.

Šuma naziv nosi po pastiru koji je nestao u šumi sa stadom od 200 ovaca, a Hoia Baciu je privukla međunarodnu pozornost 1968. godine kada je Emil Barnea, vojni tehničar, fotografirao ono za što je tvrdio da je NLO koji lebdi iznad Čistine. Ono što ovu priču razlikuje od ostalih tvrdnji o NLO-ima je da Barnea nije mogao puno dobiti objavom, a mogao je izgubiti sve. Komunistička vlada izjednačila je vjeru u paranormalno s ludilom i državnom sabotažom, a Barnea je jadan ostao bez posla.

Hoia Baciu (Rumunjska) - 4 Hoia Baciu (Rumunjska) - 4 (Foto: Getty Images)

Danas posjetitelji šume prijavljuju čudne simptome kao što su mučnina, tjeskoba, osjećaj da su promatrani – i kvar elektroničkih uređaja. Ipak, i sam vodič upozorava kako nije baš sve istina, ali u šumi bez obzira na to – ne planira spavati. Kaže kako nije imao odveć groznih iskustava s turistima, ali da njegov kolega Marius nije bio te sreće, te je jednom u šumu odveo čovjeka koji je pričao prilično morbidne stvari i naglašavao kako voli gledati ljude koji umiru i slično.

Inače, Marius je skupa s Alexom poznat u Japanu, te je njihov dokumentarac o lovu na duhove pogledalo više od 20 milijuna ljudi. U svakom slučaju, novinarka Independenta se iz šume vratila živa i zdrava, a ako put u šumu nanese i nekog od vas, javite nam svakako svoja iskustva.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju