Rab je poznat kao jedan od najšumovitijih otoka, kao i "otok sreće" zahvaljujući svojem latinskom nazivu "Felix Arba" te mjesto na kojem se održava poznata Fjera, kada gledatelji uživaju u viteškim igrama, plesovima i natjecanjima koji bude uspomene na neka prošla vremena.

Slikovite uvale, čisto more i 30 pješčanih plaža turiste ljeti na Rab privlače više od 120 godina, a kada se sunce malo smiri, osobit je doživljaj istraživati otočne staze i trail puteve, biciklom ili pješice.

Čak 200 kilometara šetnica, pješačkih i planinarskih staza na raspolaganju je za otkrivanje. Usponi su blagi, a samim time primjereni i onima koji nisu odličnoj formi. Slavna velebitska Premužićeva staza ima svoje imenjakinje na Rabu.

Premužićeva staza

Premužićeva staza broj 1 broji osam kilometara. Proteže se hrptom otoka, od kampa u Loparu do mjesta Matići. Na stazi se sunčani dio izmjenjuje sa šumskim hladom, a negdje na polovici puta doći ćete do doline Fruga. Staza je prvenstveno pješačka i nije preporučljiva za bicikliste, baš kao niti Premužićeva staza broj 2.

Kroz šumu 

"Dvojka" kreće od Kampora kroz park-šumu Dundo pa do južne obale Kalifronta i zatim duž obale do poluotoka Frkanj i uvale Sv. Eufemija. Sa svojih 15 kilometara većinom vodi kroz šumu.

Do Mamana

Staza Rab – Maman započinje kod gradskih zidina u Rabu i vodi duž uvale Sv. Eufemija do Kampora, starog ribarskog mjesta, zatim po bijeloj cesti do uvale Dumići, pa uz obalu do otočića Maman. Staza dugačka 14 km većinom je primjerena biciklistima.

Škraping

Staza dugačka 12 km koja vodi od Mišnjaka do Lopara omiljena je destinacija za škraping, aktivnost koja uključuje penjanje, trčanje i snalaženje u prirodi. Na pola puta nalazi se Kamenjak, najviši vrh na otoku, s kojeg puca pogled na Velebit na istoku i Kvarnerski zaljev.

Robinzonska uvala na Hvaru: Komadić raja s tirkiznim morem koji se sakrio dalje od gužvi Pokonji dol Mekićevica - 2 Mekićevica - 3 +1 Mekićevica - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju