Skrivanje u hladu kafića mnogima je primamljivija vizija ljetovanja od prženja na suncu, no malo je destinacija na kojima si možemo priuštiti takav „luksuz“. Analizirajući cijene hit-ljetovališta u Europi britanski je The Sun otkrio da Bugarska ima najbolji omjer cijene i kvalitete. Slunchev Bryag (Sunčana plaža) nalazi se na Crnom moru, a popularnost duguje niskim cijenama.

Kava ili pivo u kafiću koštaju manje od 6 kuna, a ni cijene vina nisu pretjerane. U nekim se kafićima na akcijama može popiti 10 tekila za manje od 40 kuna, a za solidan ručak valja izdvojiti manje od 50 kuna po osobi. U odnosu na prošlu godinu Bugari su dodatno su dodatno spustili cijene, baš kao i druga popularna ljetovališta.

U Španjolskoj i na Cipru troškovi ljetovanja niži su za 20 posto ove godine, a u portugalskom Algarveu potrošit ćete oko 16 posto manje nego 2018. Odlučite li posjetiti Sliemu na Malti, ove godine razveselit ćete novčanik za oko 10 posto.

Grčka Grčka (Foto: Getty Images)

Nakon Bugarske najviše se dobije za novac na plažama Turske, Portugala, Španjolske i Grčke. Nešto više treba izdvojiti za Mallorcu, Maltu i Cipar. Od Hrvatske su skuplje Francuska i Italija.
Želite li platiti kavu manje od deset kuna, valja ljetovati u Bugarskoj, Turskoj ili Portugalu, a najjeftinije je pivo u Bugarskoj i Portugalu. U Italiji i Francuskoj pivo na plaži stajat će vas i do 27 kuna.

Sunčana plaža Putovanja Kao Zrće, ali jeftinije: Novo europsko hit-mjesto u kojem pivo košta 6 kuna

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju